go ahead eagles klaar voor een nieuwe start

Na een trainingskamp en het rumoer rondom een eventueel Europees avontuur speelt Go Ahead Eagles aanstaande zondag ook nog ‘gewoon’ een Eredivisiewedstrijd. Heerenveen komt op bezoek in Deventer. Ondanks het feit dat alles en iedereen bij Eagles al uitgaat van nacompetitie kan Eagles zich nog steeds direct handhaven. Dan moet er gewonnen worden van de Friezen en moeten uitslagen op andere velden gunstig zijn.

In het Limburgse Heerlerheide trok de selectie van Go Ahead Eagles zich drie dagen terug om te werken aan de fitheid. Tenminste dat is waar het trainingskamp volgens trainer Dennis Demmers om draaide. “Het deed ons goed om drie dagen bij elkaar te zijn in een vreemde omgeving”, legt de coach uit. “De fitheid stond voorop, we willen fitter worden dan dat wat de maatstaf is. Bijvoorbeeld het vetpercentage per speler willen we minder hebben dan de algemene maatstaf van twaalf procent.”

sc Heerenveen

Terug in Deventer staat de wedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Een club waar Demmers niet te veel naar om heeft gekeken, zo blijkt uit zijn antwoord op de vragen over de nummer zes van de Eredivisie. “Waar de kansen liggen tegen Heerenveen? Dat weet ik niet. Ik kijk alleen naar onszelf. Ze zullen er vast wel wat van kunnen, want dat kan iedereen in de Eredivisie.”

Even later volgde de beargumentatie voor zijn antwoorden. “We moeten zorgen dat we zelf aan het voetballen komen. Want als we straks nacompetitie spelen dan redden we het tegen die clubs echt niet op strijd. Dan moeten we ons eigen spel kunnen spelen. Hoewel het nog niet zo ver is, zijn we daar al wel mee bezig. Want als het straks wel duidelijk is, dan moeten we de laatste twee wedstrijden van het seizoen hebben gebruikt om in ons spel te komen”, is de redenatie van Demmers.

Hoe hij zijn eigen team gaat neerzetten op het veld wilde de trainer nog niet prijs geven. Wel werd duidelijk dat er enkele verrassende wijzigingen in het elftal bij Go Ahead Eagles op de loer liggen. Zo trainde doelman Cummins bijvoorbeeld mee met de basiself op de training en speelde Schenk in plaats van Van der Linden in het centrum. Die laatste twee, wisselden echter daarna ook weer om. Ook Duits en Van Ooijen mochten niet de gehele training het hesje aanhouden. Demmers liet eerder al weten dat zijn ploeg weer op ‘nul’ begint en daardoor maakt Go Ahead Eagles zondag een nieuwe start. Zondag zal zich uitwijzen of dat ook in een vernieuwde samenstelling gaat gebeuren.

Wat wel zeker is, is dat Rijsdijk en Schalk nog niet bij de selectie zitten. “Zij hebben nog maar één keer volwaardig meegetraind, dus het duel tegen Heerenveen komt echt nog te vroeg voor beide spelers”, is het oordeel van Demmers.

Het duel in de Adelaarshorst begint zondagmiddag om half 3, evenals alle andere Eredivisiewedstrijden. Zoals gebruikelijk worden de laatste twee speelronden tegelijkertijd afgewerkt. Dit seizoen is daar echter geen sprake van, omdat Feyenoord-Vitesse is uitgesteld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.