geen museum in de adelaarshorst

”Na regelmatig overleg tussen de stuurgroep voor de (ver)nieuwbouw van de Adelaarshorst en de stichting Niet te Kraken en na het onderzoeken van diverse plannen heeft GA Eagles ons laten weten dat er binnen de huidige eerste fase van de (ver)bouwplannen geen aparte of zelfstandige ruimte beschikbaar komt voor een museum voor de historie van Go-Ahead en GA Eagles”, laat Niet te Kraken weten.

Budget

GA Eagles houdt streng vast aan de financiële kaders waarbinnen de (ver)nieuwbouw moet plaatsvinden. “Binnen het beschikbare budget ziet de club geen mogelijkheden te voldoen aan onze wensen voor een aparte museumruimte of een centrale plek waar de historie van Go-Ahead (Eagles) tentoongesteld kan worden. Wel heeft de club ons nogmaals verzekerd het belang in te zien van het uitdragen van haar rijke historie en wil ze ons als stichting Niet te Kraken een belangrijke rol hierin blijven geven.”

Op dit moment beschikt de stichting – met dank aan de club – over een kantoor- en archiefruimte in gebouw Larenstein, het kantoorgebouw naast het stadion. “Wij blijven met de club in gesprek en zullen er samen met de club naar streven om de daar verworven museumstukken een waardige plek te geven in of bij het stadion.”

Supportershome

De stichting blijft van mening dat de ideale plek voor het vestigen van een museum de locatie is waar de historie geschreven is en nog steeds geschreven wordt: het terrein van de Adelaarshorst. Daarnaast gaat Niet te Kraken in gesprek met de Supportersvereniging GA Eagles om bij de aankleding van het nieuwe supportershome ook daar de clubgeschiedenis prominent naar voren te laten komen.

“Met onze andere doelstellingen en activiteiten – het opbouwen van een archief en het onderzoeken en presenteren van de clubgeschiedenis via andere kanalen, zoals de website staging2.niettekraken.nl – gaan we vanzelfsprekend gewoon verder.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.