geblesseerde goedkoop rio blijft hoofddoel

De ellende voor Goedkoop begon met een enkelblessure in 2012. Ze nam geen rust maar wilde zich kwalificeren voor de Olympische spelen in London. Toen dat mislukte heeft ze het EK nog geturnd. “Na dat EK was ik fysiek en mentaal helemaal klaar met Turnen. Ik ben daarna ook twee jaar gestopt”, zegt de jonge turnster.

Op dit moment turnt Goedkoop naast haar studie in Leeuwarden. “Ik volg al mijn lessen op maandag en dinsdag zodat ik veel tijd over heb voor turnen. Op maandag zit ik van 09.00 tot 15.00 uur op school en ga daarna direct trainen tot 18.30 uur. Om vervolgens nog te eten,het huishouden te doen en huiswerk te maken. Tot nu toe heb ik al mijn studiepunten gehaald. Ik hoop binnenkort mijn Propedeuse in ontvangst te nemen. Volgend jaar is het jaar van de waarheid. Dan ga ik mij nog meer richten op het turnen. Als mij dat een jaar studievertraging oplevert dan is dat maar zo”, vertelt Goedkoop.

Naast de fysieke gesteldheid van Goedkoop is de turnster afhankelijk van de prestatie van het Nederlands team. “Begin 2016 kan ik me, samen met de andere meiden van het Nederlands team, kwalificeren door goed te presteren tijdens het testevent dat ook in Rio wordt gehouden. We moeten het dan met z’n allen goed doen”, aldus Goedkoop.

Om alle kosten voor het turnen te kunnen betalen is Goedkoop op zoek naar sponsoren. “Naast mijn vrienden, familie en kennissen hoop ik dat andere mensen mij ook kunnen steunen in mijn doel richting Rio. Ze kunnen altijd contact met me opnemen via mijn Facebookaccount https://staging2.facebook.com/joy.goedkoop.7 of mij mailen op joygoedkoop@hotmail.com.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.