ga eagles verliest slaapverwekkend duel

Go Ahead Eagles heeft de laatste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen met 1-0 verloren op bezoek bij Heracles Almelo. Bryan Linssen scoorde de enige treffer in het oersaaie duel dat overigens nergens meer om ging. Voor Go Ahead Eagles wacht nu de nacompetitie. Vrijdag treft de ploeg de Graafschap.

Het duel was voor Heracles een leuke afsluiting van het seizoen. Er werd afscheid genomen van het oude traditionele Polman Stadion dat inmiddels volledige in de steigers staat voor de vernieuwbouw. Voor Eagles was het zaak het goede gevoel te behouden voor aanvang van de nacompetitie. Daarnaast was het belangrijk om de botten heel te houden en om kaarten te vermijden met het oog op Europees voetbal via het Fair Play-klassement. Dat gebeurde zonder de zieke Jop van der linden, geschorste Bart Vriends en geblesseerde Marnix Kolder.

Het was te merken aan de beleving in het stadion dat er niets meer op het spel stond zondagmiddag. In het eerste half uur gebeurde werkelijk waar niets. Supporters genoten dan ook meer van de zon dan van het schouwspel op het veld. Heracles voetbalde niet goed genoeg om de defensie van de Deventenaren te kraken. Go Ahead Eagles leek met het oog op de tegenstander in de nacompetitie niet eens te willen scoren.

Benodigde wekker

Slaapverwekkend was het duel dan ook. Het belletje dat af en toe afging om de tussenstanden op andere velden door te geven diende tijdens de wedstrijd als wekker om iedereen in het stadion wakker te houden. De 0-0 ruststand was door het saaie voetbal onvermijdelijk, alhoewel De Sa een honderd procent kans om zeep hielp en Van Ooijen miste toen hij voor eigen succes ging en spits Plet over het hoofd zag.

Na rust bracht trainer Dennis Demmers Jules Reimerink om wat meer dreiging op het veld te laten komen. Wesley Verhoek bleef in de kleedkamer achter nadat hij een hele helft onzichtbaar was op het veld. Het was echter een andere buitenspeler die direct in de tweede helft de aandacht op zich vestigde. Jammerlijk voor Go Ahead Eagles was dat hij een zwart-wit shirt aan had. Bryan Linssen schoot vanuit een counter de 1-0 binnen nadat Go Ahead Eagles een hoekschop mocht nemen.

Vervolgens liet Heracles het een aantal keer na om de marge te verdubbelen. Go Ahead Eagles kreeg daarna een mogelijkheid om wat terug te doen, maar Plet kopte over het doel. De spits had zoals wel vaker dit seizoen het vizier niet op scherp staan. Het leek weinig spelers in een rood-geel shirt iets uit te maken. Met de huidige tussenstand zou Eagles als zeventiende eindigen en de Graafschap treffen in de nacompetitie. Daarnaast werden geen kaarten gepakt waardoor de Deventenaren via het Fair Play-Klassement Europa in zullen gaan.

Eind goed al goed, zo leek het. Maar door de rustige middag zou haast vergeten worden dat Go Ahead Eagles nog niet zeker is van lijfsbehoud. Aanstaande vrijdag reizen Demmers en zijn mannen af naar Doetinchem om op de Vijverberg het eerste nacompetitieduel te spelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.