flierefluiter en gemeente blijven stoeien

Wie dacht dat de gemeente Raalte en de Flierefluiter de strijdbijl begraven hadden, heeft het verkeerd. De gemeente heeft een viertal overtredingen bij de recreatieboerderij aan de Raarhoeksweg geconstateerd en wil dat de Flierefluiter zich aan de regels gaat houden.

Zo moet de familie Pronk een tenthuisje afbreken. Als het huisje er op 15 juni nog staat, zorgt de gemeente ervoor dat het naar de vlakte gaat. Hoewel de Flierefluiter eerder bezwaar maakte tegen het afbreken van het tenthuisje, lijkt er nu geen weg terug. De rechtbank oordeelde recentelijk dat Raalte gelijk heeft.

Ook de groenstrook achter de recreatieboerderij is onderwerp van gesprek. Die is nog niet helemaal klaar, terwijl dat al wel zo had moeten zijn. Als de Flierefluiter dat op 1 december nog niet voor elkaar heeft, onderneemt Raalte verdere stappen.

Tenslotte heeft Raalte haar pijlen ook gericht op twee kapschuren op het erf van de Flierefluiter. Een kapschuur mag je zonder vergunning bouwen, maar bij de Raalter recreatieboerderij hebben ze die schuren dichtgemaakt met zeilen. Zo ontstaat er volgens Raalte een schuur en daar is nog geen vergunning voor afgegeven. De gemeente wil dat de Flierefluiter alsnog een vergunning aanvraagt voor de bouwsels.

Overigens heeft de burgemeester de brieven waarin de Flierefluiter gesommeerd wordt om de boel op orde te brengen, persoonlijk aan de eigenaar van de recreatieboerderij overhandigd. Niet om trammelant te maken, maar juist om de dialoog op gang te houden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.