erik cummins krijgt zijn kans onder de lat

Erik Cummins verscheen zondagmiddag tegen sc Heerenveen onder de lat bij Go Ahead Eagles. Voor de winterstop gebeurde dat voor het laatst. De keeperswitch mag dan ook met recht een verrassing worden genoemd. “Ik had het zelf ook echt niet zien aankomen en ook niet meer verwacht”, weet de glunderende keeper te vertellen. Ondanks de aanwezigheid van Cummins op het veld wist Go Ahead Eagles de nacompetitie niet te ontlopen.

Met een lichte grijns op zijn gezicht verschijnt Erik Cummins na afloop van Go Ahead Eagles – sc Heerenveen in de catacomben van de Adelaarshorst. Reden daartoe is niet het resultaat van de middag. Hij gaat namelijk met zijn ploeg de nacompetitie in. “Dat zag je aankomen, we hadden het al niet meer in eigen hand en konden alleen de druk op Excelsior uitvoeren. Al hadden we gewonnen, dan hadden we het nog niet gered”, doelt de doelman op het gelijke spel van zowel Excelsior als zijn eigen team.

Maar die grijns, stiekem komt hij weer tevoorschijn als Cummins uitleg geeft over zijn gevoel die middag. “Ik mocht eindelijk weer eens spelen. Daar heb ik zo lang op moeten wachten. Het voelt dan ook heerlijk om weer eens op het veld te staan in dit stadion.” Naar eigen zeggen wist Cummins absoluut niet dat hij ging spelen, al zag het daar de week er voor wel naar uit. Op het trainingskamp begon hij in de basis tijdens de oefenwedstrijd en vrijdag op de training trainde hij met de basis mee. “Ik had geen enkele aanwijzing hoor. Gisteren hoorde ik dat ik ging spelen en dat was echt een verrassing voor me.”

Trainingsbeest

De keeper meent zelfs dat hij er niet meer op had gerekend dit seizoen. “Ik had er geen rekening meer mee gehouden, maar ik deed er wel alles voor. Ik trainde gewoon iedere dag hard met de jongens, ook om mezelf fit en scherp te houden.” Volgens de sluitpost heeft dat er toe bijgedragen dat hij zijn team meermaals op de been hield met puike reddingen. “Je speelt zoals je traint en het ging lekker ja. Het heeft geen zin om er met de pet naar te gooien of met je hoofd te gaan hangen, dan krijg je zo’n kans niet eens”, realiseert Cummins zich.

Wat betreft de toekomst heeft hij nog geen uitsluitsel gekregen van de trainer die later vertelde dat Cummins de laatste twee competitiewedstrijden toebedeeld kreeg. “Hij mag zich laten zien. Na de wedstrijden in de competitie bepaal ik wie er gaat spelen in de nacompetitie”, aldus Dennis Demmers. Zorgen maakt de keeper in kwestie zich niet. “Als ik het gewoon goed doe, heeft de trainer geen reden om te wisselen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.