Home / archiefcentraal / eis 25 jaar cel voor seksende agenten

eis 25 jaar cel voor seksende agenten

De officier van justitie heeft 2,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen twee voormalige politieagenten van het korps IJsselland. De twee namen tijdens carnaval in 2012 een dronken vrouw mee in de politieauto en zouden seks met haar hebben gehad in de buurt van Wijhe. De zaak kwam aan het rollen toen de vrouw een dag later met de politie belde omdat ze zich zorgen maakte dat ze eventueel een SOA opgelopen had. De twee agenten uit Haarle en Enschede werden diezelfde dag nog geschorst. Dat meldt RTV Oost.

Volgens de officier van justitie boden de twee agenten de vrouw een lift aan toen ze naar buiten kwam bij een discotheek in Raalte. In plaats van naar de woning van haar oma te rijden waar de vrouw logeerde, reden de agenten richting Wijhe. Daar zetten ze de auto aan de kant en hadden ze beide seks met de vrouw. Uiteindelijk werd de vrouw rond 1 uur ‘s nachts voor het huis van haar oma achtergelaten. Daar stuurde ze meteen een berichtje naar een vriendin waarin ze zei dat ze seks had gehad met twee agenten.

Volgens de officier van justitie maakten de agenten zich schuldig aan machtsmisbruik en manipuleerden ze het mutatiesysteem van de politie na afloop om zich te dekken. De handelingen van de twee stralen af op het hele politiekorps aldus de officier van justitie.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.