eagles met een been in de jupiler league

Go Ahead Eagles heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen degradatie verloren van de Graafschap dat strijd voor promotie. De Deventenaren hadden in de eerste helft genoeg mogelijkheden om het duel al te beslissen, maar wederom bleek scoren te veel gevraagd. Een kwartier voor tijd liet Van de Pavert de Vijverberg ontploffen door de 1-0 binnen te koppen.

Ver voordat er was afgetrapt stond de Vijverberg al op z’n kop. Zowel supporters van de Graafschap als fans van Go Ahead Eagles creëerden een fantastische sfeer. Nadat de rook van het vuurwerk was opgetrokken floot scheidsrechter Janssen voor de eerste keer. Eagles startte nerveus. Gezien de belangen die op het spel stonden is dat ook niet gek te noemen.

Toch kende het duel een vermakelijke beginfase. Omdat de Graafschap met veel drang naar voren speelde ontstonden er ruimtes voor de buitenspelers van Go Ahead Eagles. De mogelijkheden die daaruit ontstonden had minimaal een doelpunt van spits Plet op moeten leveren. Hij kopte echter jammerlijk naast na een perfecte voorzet van Wesley Verhoek. Erik Cummins onderscheidde zich kort daarna door een mooi schot van Vida uit de verre hoek te tikken.

Na een kwartier werden de rollen omgedraaid en koos Go Ahead Eagles voor het balbezit. De Graafschap had in de gaten dat het zichzelf de val inlokte en besloot wat defensiever te gaan spelen. Maar juist vanuit de counter werd Eagles weer gevaarlijk. Plet had echter wederom te veel tijd nodig om de bal goed te leggen en schoot tegen zijn tegenstander op. Uit de daaropvolgende hoekschop ontstond een schietkans voor Van Ooijen die de bal niet lekker raakte. De Graafschap-spits Vermei deed dat aan de andere kant ook na een dito voorzet van Janssen.

Net niet

Een kwartier voor rust was rechtsback Lars Lambooij het dichtst bij een doelpunt. Na goed samenspel van Go Ahead Eagles schoot hij vanaf zestien meter tegen de paal. Een doelpunt voor de bezoekers leek in de lucht te hangen, maar het was telkens ‘net niet’. Dat gold ook voor het stiftje dat Van Ooijen na een fraaie kapbeweging in huis had. Met de ruststand van 0-0 mocht de thuisclub zich gelukkig prijzen. Wederom was scoren voor Eagles het grootste probleem.

Demmers besloot in de rust nog niet in te grijpen en stuurde dezelfde elf namen het Achterhoekse veld op. Net als in de eerste helft was de Graafschap in de beginfase absoluut niet de onderliggende partij. Eagles liet de thuisploeg het spel maken, waardoor het zelf geen gevaar kon stichten. Jan Vreman, coach van de Superboeren, zette vervolgens zijn vaste wissel in. Clubtopscorer Van Ewijk kwam voor Vermeij en dat gaf de Graafschap moed.

Het was echter Go Ahead Eagles dat na die wissel beter ging voetballen. De buitenspelers Verhoek en De Sa konden echter spits Plet niet bereiken. Demmers besloot om in te grijpen en haalde De Sa naar de kant. Voor hem in de plaats kwam Schalk. Dat legde echter nog geen windeieren, wat Demmers deed besluiten ook Kolder in te laten vallen voor Plet. De Graafschap ging intussen verder met de zoektocht naar een doelpunt en was dan ook de ploeg met de meeste dreiging.

Vijverberg ontploft

Dat doelpunt viel een klein kwartier voor tijd. Ted van de Pavert kopte de bal uit een hoekschop van Linssen keihard achter doelman Cummins en liet de Vijverberg ontploffen. Op basis van de tweede helft was dat doelpunt meer dan terecht. Eagles liet het tweede bedrijf niets zien en beperkte zich tot verdedigen. Wanneer de bal dan in bezit was werd die met een pegel naar voren geschoten zonder enige intentie een medespeler te bereiken. Zelfs uit standaardsituaties werd geen gevaar gesticht.

De Graafschap kon door de onmacht van Go Ahead Eagles makkelijk stand houden. Wat heet, Tarfi had in de slotfase zelfs de 2-0 nog op de schoen, maar zijn inzet ging voorlangs. Demmers zal in het weekend dat tussen beide duels zit een list moeten vinden om de Achterhoekers te kraken, want anders is een uitschakeling tegen de eerste de beste club uit de Jupiler League een feit. Maandag bezoekt de Graafschap Deventer en alleen bij winst kan Go Ahead Eagles zich opmaken voor nog een jaar Eredivisie. Gezien het feit dat scoren zo lastig lijkt, staat Go Ahead Eagles na vanavond met één been in de Jupiler League.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.