drent spelers halen om op niveau te blijven

Rohda Raalte moet spelers van buitenaf halen om op het niveau van de hoofdklasse te kunnen acteren. Dat stelt hoofdtrainer Martin Drent. “Iedere club ziet graag jongens uit de eigen jeugd in het eerste komen. Bij Rohda kan dat ook wel, maar dan voetballen we op termijn in de tweede klasse. Dat willen we niet.”

Drent: “Je moet gewoon reëel zijn. De A1 is dit jaar gedegradeerd uit de derde divisie. Dat is gewoon geen gouden lichting. Ik snap dat het mooi is om met elf jongens uit Raalte in het eerste te spelen. Maar dat is op dit moment niet haalbaar.”

Daarmee zegt Drent niet dat de jeugd helemaal geen kans krijgt. In samenspraak met zijn assistent Hans Nijboer (ook trainer van Rohda A1, red.) weet Drent maar al te goed dat er een aantal jongens van de A1 potentiële spelers voor de eerste selectie zijn. “Of ze uiteindelijk in het eerste spelen moeten ze zelf afdwingen”, zegt Drent.

Rohda heeft inmiddels een lijst klaar en gaat aan de slag om de selectie weer op peil te krijgen voor volgend seizoen. “Maar we raken niet in paniek. Vorig jaar was de selectie ook pas op het laatste moment rond”, sluit Drent af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.