doek valt officieel voor go ahead eagles

Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet weten te winnen. In Deventer speelde de ploeg van Demmers met 1-1 gelijk door doelpunten van Duarte en Verhoek. Go Ahead Eagles weet nu zeker dat het nacompetitie moet gaan spelen. Ook de theoretische kans op directe handhaving is nu verkeken. Daarmee is de doelstelling van dit seizoen niet behaald.

Voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen kwam trainer Dennis Demmers met een aantal verassingen op de proppen. Mickey van der Hart moest evenals Sven Nieuwpoort en Glynor Plet een plek op de reservebank zoeken. Erik Cummins, Lars Lambooij en aanvoerder Marnix Kolder mochten de plaatsen in het veld overnemen. Daarmee gaf Demmers openlijk aan dat hij zijn ploeg wil klaarstomen voor de nacompetitie, al was er nog een theoretische kans op directe handhaving.

Het eerste vuurwerk van de middag kwam van de voet van Jop van der Linden. De vrijetrappenspecialist bij uitstek zag zijn schot tot twee keer toe uiteen spatten op de lat zonder dat de bal de doellijn passeerde. Het duurde lang voordat er weer sprake van opwinding was in de Adelaarshorst. Het duel lag veel stil en beide trainers zagen hun spitsen geblesseerd uitvallen. Plet kwam Kolder aflossen voor de thuisploeg en Veerman verving Uth bij de bezoekers.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er bar weinig. Wel werd duidelijk dat bij Go Ahead Eagles de afstemming in de ploeg nog niet in orde is. Spelers wisten elkaar moeizaam te vinden. Op de tribunes ging de interesse al snel richting smartphones. Want voor de laatste strohalm om directe handhaving veilig te stellen moest FC Utrecht winnen van Excelsior.

Vlak voor rust mocht Van der Linden nogmaals aanleggen voor een vrije trap. De uitkomst was dit keer echter niet zo spannend als eerder. Doelverdediger Nordfeldt zag de bal net over zijn doel gaan en hoefde niet in actie te komen. Het was geen toeval dat het gevaar van Eagles uitgerekend uit standaardsituaties tot stand kwam. De vertwijfeling spatte van de ploeg af waardoor het creëren van een fatsoenlijke aanval niet mogelijk was.

In de tweede helft ging Go Ahead Eagles nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. De Friese formatie van Lodeweges, die nergens meer om speelt, leek zich niet meer optimaal in te spannen. Toch kreeg sc Heerenveen de grootste kans van de wedstrijd. Slagveer en Veerman konden met z’n tweeën op Cummins af. De doelman bewees zijn waarde door één op één met Veerman als winnaar uit de bus te komen.

Nadat Nordfeldt aan de andere kant redde op een goed schot van Van Ooijen herhaalde Cummins dit kunststukje weer. Na weifelend optreden van de verdediging voor hem stond Slagveer plotseling met bal voor de doelman. De aanvaller van Heerenveen schoot, maar vond Cummins op zijn weg. Het op uitstel van executie want zo langzamerhand geloofde niemand er nog in dat Go Ahead Eagles een doelpunt ging maken en dus zou winnen.

Geklopt

En dan zou de ploeg van Demmers veroordeelt zijn tot het spelen van nacompetitie. Die gedachte werd alleen maar versterkt toen de tussenstanden van concurrenten in de Adelaarshorst aankwamen. NAC en Excelsior wisten wel te scoren en stonden beide voor. Uiteindelijk viel het doek helemaal voor de thuisclub. Gelegenheidsrechtsback Lars Lambooij werd kinderlijk eenvoudig geklopt in de lucht waarna Lerin Duarte de 0-1 kon binnen koppen.

Het kolkte vervolgens nog even in de ‘Horst’, mede omdat de slechtste man van het veld, Wesley Verhoek, de 1-1 binnen volleerde. Kansen voor Vriends en Plet leverden vervolgens niets op en uiteindelijk viel het doek voor Go Ahead Eagles dat zich nu officieel kan richten op de nacompetitie. Daarmee krijgt Go Ahead Eagles nog een kans om handhaving veilig te stellen, maar de doelstelling is met zekerheid niet behaald.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.