Home / archiefcentraal / definitief geen tweede uitrit collendoorn

definitief geen tweede uitrit collendoorn

Er komt geen tweede uitrit voor de wijk Arendshorst-Collendoorn. Dat heeft een meerderheid van de Raalter gemeenteraad donderdagavond besloten. Alle oppositiepartijen steunden een voorstel van Lokaal Alternatief om de tijdelijke uitrit permanent open te gooien voor verkeer. De coalitiepartijen Gemeentebelangen en CDA hielden echter voet bij stuk en stemden tegen het voorstel.

Egbert den Daas van Lokaal Alternatief heeft flink de balen van de houding van de twee grootste partijen uit de Raalter gemeenteraad. “De coalitiepartijen volgden kritiekloos het standpunt van het college. Tot woede en teleurstelling van de bomvolle tribune,”aldus het gemeenteraadslid. “De houding van de coalitiepartijen verbaast mij niet. Het niet toestaan van een tweede ontsluiting is immers een prestigezaak voor het college.”

“Op verzet tegen het college op belangrijke kwesties heb ik deze raadsperiode de coalitiepartijen nog niet kunnen betrappen,” stelt Den Daas. “Ondanks dat de oppositiepartijen alle argumenten uit de kast haalden om een tweede ontsluiting te bewerkstellen gaven CDA en GB geen krimp. Ik gaf aan het einde van de discussie aan dat er sprake was van botte machtspolitiek. ‘Wij maken de dienst wel uit in Raalte’ was het credo gedurende de gehele discussie.”

Den Daas stelt zelfs dat de houding van CDA en Gemeentebelangen gevolgen kan hebben voor de samenwerking tussen coalitie en oppositie. “Deze houding lijkt mij geen gezonde basis voor een constructieve verhouding tussen collegepartijen en oppositiepartijen in deze raadsperiode.”

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.