de korenbloem herdenkt op joodse begraafplaats

Tijdens de jaarlijkse herdenking van basisschool De Korenbloem op de Joodse begraafplaats was burgemeester Martijn Dadema aanwezig. De burgemeester herdacht op 29 april samen met leerlingen van groep 8 de Joodse oorlogsslachtoffers en ging in gesprek over het begrip vrijheid.

De burgemeester vertelde wat vrijheid voor hem inhoudt. “Vrijheid is leven zoals je wilt, kleding dragen naar eigen smaak, mogen trouwen met wie je wil, kortom jezelf mogen zijn”, aldus de burgemeester. Daarnaast vertelden de burgemeester dat het in andere landen niet vanzelfsprekend is om de vrijheid te hebben die de mensen in Nederland hebben.

Naast het bezoek van de burgemeester vertelde Nelleke Nijenkamp een verhaal over de oorlog. Een deel van haar moeders familie kwam om in de kampen. Ook lazen twee leerlingen de 38 namen van de Joodse inwoners van Raalte voor die in de oorlog vermoord zijn en werd er een bloemstuk geplaatst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.