de acts ribs en blues die je niet mag missen

Huisman begint Eric Burdon. “Deze heeft zijn sporen verdiend in de blues- en rockwereld. Burdon is een Engelse zanger, zijn carrière beslaat bijna 50 jaar. De grootste bekendheid verwierf Burdon als leadzanger van The Animals en War, maakt deel uit van de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, speelde in films, scoorde wereldhits met onder meer ‘House of the Rising Sun’ en ‘Spill the Wine’ maar ook ‘Bring It On Home to Me’ stond wereldwijd hoog in de hitlijsten.” Zondag 24 mei sluit Eric Burdon de eerste dag af.

Ook het optreden van My Baby moet je absoluut meepakken, vindt Huisman. “My Baby komt voort uit soulgroep The Souldiers. Zangeres Cato van Dijck, gitarist Daniel de Vries en drummer Joost van Dijck spelen soul met invloeden uit blues en gospel.”

Wie ook op je lijstje moet staan? Reverend Peyton’s Big Damn Band. “De groep bestaat uit drie leden: de woeste akoestische gitarist en zanger Peyton, zijn stormachtige vrouw Breezy op wasbord en zang, en drummer en emmerspeler Bug Tussell. Oeps, ik bedoel Ben Bussell Heck.

Huisman: “Als je de zang hoort van Reverend Peyton, krijg je die gewoon niet meer uit je hoofd. Ik heb deze band voor twee jaar terug gezien in Duitsland en was daar lovend over en dit jaar dan in Raalte met het negende album “So Delicious’ waarvan de recensies lovend waren, belooft dit wat voor Raalte.”

The Brew is de volgende die je moet meepakken. “Met vader en zoon Tim Smith, Kurtis Smith en Jason Barwick brengt The Brew bluesrock vol passie waarvan je denkt dat het elke keer het laatste optreden is. The Brew is ongecompliceerd zoals rock moet zijn en zoals het live door The Brew op het podium wordt gespeeld. Het album is een aanrader, maar live nog meer is nog meer te genieten. De fans wisten het al en het lijkt nu tijd te worden voor het grotere publiek,” aldus Huisman.

Nog een naampje dan? Huisman: “Uit de UK komt Joanne Shaw Taylor op Pinksterzondag naar Raalte. Joanne behoort tot de favorieten van niemand minder dan Joe Bonamassa. De bluesgitariste en zangeres werd al op zestienjarige leeftijd ontdekt door Dave Stewart van Eurythmics. Op haar debuutalbum ‘White Sugar’ liet ze meteen haar potentie horen maar met haar tweede plaat ‘Diamonds in the Dirt’ vestigde Taylor haar naam definitief.”

Zie voor het volledige programma staging2.ribsenblues.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.