dauwpop 2015 van feestdjruud tot pauw

Hellendoorn staat donderdag 14 mei weer op z’n kop. Ook dit jaar heeft Dauwpop weer de crème de la crème van de artiestenscene weten te strikken. Van Anouk en Kensington tot Typhoon en dEUS. Benieuwd welke acts er zijn? Op onze site vind je van elke act een kort stukje.

FEESTDJRUUD

FeestDJRuud is werkelijk de enige in zijn soort, met een arsenaal aan partytricks tovert hij elk feestje instantly om tot een wervelwind van gekkigheid. Zijn energieke sound kent geen grenzen en maakt het feest in je los! Zijn beruchte hit “Gas op die lollie” zet elk feestje op z’n kop en “Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!” is natuurlijk niet meer weg te denken uit de wereldwijde party scene. Daarnaast groeit zijn feestografie met eigen bootlegs en remixen van de meest uiteenlopende krakers.

https://staging2.youtube.com/embed/1MM67YW4fWw?autoplay=1

KING KHAN & THE SHRINES

King Khan & The Shrines heeft een ongekende live reputatie. De garagerock en psychedelic soul band tourt al 10 jaar de wereld over en doet nu ook Hellendoorn aan. Gegarandeerd feest!

https://staging2.youtube.com/embed/xtZccp4vtLQ?autoplay=1

MASTERS OF REALITY

Uit Amerika komt Masters Of Reality overgevlogen. De legendarische desertrockers gelden als één van de grondleggers in hun genre, waar Queens of the Stone Age de bekendste uit is. Master of Reality speelt hun enige Nederlandse show op Dauwpop.

https://staging2.youtube.com/embed/1l9zLymnKbM?autoplay=1

MAGNUS

Het dance project van dEUS frontman Tom Barman en techno-dj C.J. Bolland. Het gezelschap bracht het uitstekende album ‘Where Neon Goes To Die’ uit. Hierop staat ook single ‘Singing Man’ waarop Editors

frontman Tom Smith de zang verzorgt.

https://staging2.youtube.com/embed/KtNsUgKgj9g?autoplay=1

FOXYGEN

Maker van drie bijzonder goed ontvangen albums is Foxygen. Met het nummer ‘San Francisco’ scoorden ze een dikke underground hit en de doorbraak naar een echt groot publiek kan niet lang meer op zich laten wachten. Live is het een uitzinnige vreugde met een podium vol bandleden, danseressen en zwoele achtergrondzangeressen.

https://staging2.youtube.com/embed/KtdWGGpvY1s?autoplay=1

C.W. STONEKING

Na 6 jaar is de Australische C.W. Stoneking weer helemaal terug met zijn nieuwe album ‘Gon’ Boogaloo’. De muzikant mixt jaren ’20 en ’30 blues en jazz met hillbilly, gospel, en country.

https://staging2.youtube.com/embed/aPmn5vMThbc?autoplay=1

DEAD MOON

Begin jaren ’90 legde deze legendarische garagepunk band de basis voor alle hedendaagse garagebandjes. De liefhebber zal de naam Dead Moon zeker kennen. De Amerikaanse band doet dit jaar slechts één reünie show in Europa: op Dauwpop!

https://staging2.youtube.com/embed/QunPzFV41uk?autoplay=1

PAUW

Drie vrienden uit Twente met een enorme passie voor de psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s besluiten om samen te gaan jammen.

Met Rens Ottink op drums, Eszl du Vois op bas en orgel en Brian Pots op gitaar en zang was het meteen raak na de eerste keer samen spelen. Het betekent de geboorte van PAUW. De jongens sluiten zich vervolgens weken op in een oude varkensschuur, om hier een betoverende set te creëren.

In 2014 nemen ze in diezelfde schuur eigenhandig een paar demo’s op en melden zich hiermee aan voor de ”Popronde”.

Het levert ze 38 shows op en hiermee zijn ze de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival. In de tussentijd verzorgen ze de support voor Temples, Elephant Stone en de aftershow van Kasabian. En maken zij hun debuut op de radio en TV, met optredens bij 3FM, 3voor12 radio en De Wereld Draait Door. Nederland leert hierdoor in korte tijd PAUW kennen.

In de luwte van alle aandacht, duiken ze samen met producer Roel Blommers de studio in om hun debuut EP op te nemen. De EP wordt lovend ontvangen door de pers en bij muziekliefhebbers. Single ”Shambhala”, wordt door 3voor12 en Pinguin Radio bekroont tot ”Single van de week’’ & “IJSBREKER”.

In 2015 gaan ze verder in een viermansformatie. Eszl du Vois keert na een periode van afwezigheid terug als bassist en multi-instrumentalist Kees Braam, sinds de eerste dag al de vaste roadie, neemt de toetsen voor zijn rekening.

Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen neemt PAUW je mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen.

https://youtube/YuZ8unPxR9s

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.