dauwpop 2015 van de afterpartees tot pyrodox

Hellendoorn staat donderdag 14 mei weer op z’n kop. Ook dit jaar heeft Dauwpop weer de crème de la crème van de artiestenscene weten te strikken. Van Anouk en Kensington tot Typhoon en dEUS. Benieuwd welke acts er zijn? Op onze site vind je van elke act een kort stukje.

AFTERPARTEES

Één van de grootste talenten uit Nederland zijn de branieschoppers van Afterpartees. Single ‘First/Last’ leverde al een bescheiden radiohitje op en aankomend album ‘Glitter Lizard’ belooft een garagepop pareltje te worden.

https://staging2.youtube.com/embed/X_SxHRF5zos?autoplay=1

DOPPELGANG

It Takes Two To Tango, zeker in het geval van Doppelgang. De stijlvolle broers brengen een mix van ‘deep neo chicago house’ en ‘disco’. Sinds ze hun entree hebben gemaakt in het nachtleven, zijn ze graag geziene gasten bij toonaangevende clubs en trendsettende festivals. Op de doppellist staan inmiddels clubs als Watergate (DE), Chicago Social Club, Paradiso, Tivoli, Maassilo en 69 (BE). Daarnaast genieten ze een residentie in Air, op de befaamde Supertoys feesten.

https://staging2.youtube.com/embed/0MaqvJFDVIc?autoplay=1

THE MILLION PLAN

Hun eerste release samen met Dirtcaps (Money On My Mind) werd een instant club- en festival hit. Dit zorgde voor een debuut op Dirty Dutch datzelfde jaar. Niet de minste plek om te beginnen met je carrière. Fanny West is het brein achter The Million Plan. Gezamenlijk met gast prodcuers maakt hij de tracks die ze releasen via diverse internationale labels. TMP staat garant voor een energieke, groovy house set met eclectische invloeden.

https://staging2.youtube.com/embed/rsFoGs3DKj4?autoplay=1

COOKACHOO

Een ‘Ivory Black Blonde’, ‘Arabian Prince’ en een ‘Afro Gent’ vormen het gezicht van een kleine stam: Cookachoo. Een stam met een missie die acteur Danny Kaye ooit verwoordde als: ‘Life is a great big canvas, and you should throw all the paint you can on it’. In de eerste single ‘The law (you’re free!)’’ is dit precies wat Cookachoo predikt. ‘We customize our lifes’ en ‘We live by the rule of we’ zijn enkele zinnen uit de track gegrepen. On stage brengt de act een kleurrijke, explosieve en dansbare mix van electronica, hiphop, dans en performance art.

https://staging2.youtube.com/embed/i_Ru02TOqeY?autoplay=1

SUE THE NIGHT

Sue The Night (a.k.a. Suus de Groot) is één van de nieuwe pareltjes in de Nederlandse popmuziek. Ze is al een aantal jaartjes bezig met het maken van muziek, met als kroon haar debuutalbum ‘Mosaic’ dat afgelopen januari uitkwam. Op dit album staat o.a. de Megahit “The Whale” en verder veel nummers waar je blij van wordt. Sue The Night haalt haar inspiratie uit Fleetwood Mac, Neil Young en de jonge Madonna. Wat dan uiteindelijk resulteert in een kruising tussen Dirty Projectors, Grizzly Bear en Bon Iver. Super fijn dus!

https://staging2.youtube.com/embed/kPrjXVfd7Uw?autoplay=1

EXTINCE

Legendarische rapper Extince is terug! Het album ‘X’ kwam in maart uit en de eerste track van de plaat bewijst dat er maar één godfather is. Op de remix van ‘Rinkel ‘t Alarm’ werkt hij samen met Keizer, zangeres Shirma Rouse en het duo Ross & Iba, die je natuurlijk kunt kennen van het legendarische nummer ‘Wassenaar’.

https://staging2.youtube.com/embed/z-mKtyX8II0?autoplay=1

CIRCA WAVES

Britpop dood? Nee hoor, er staat weer een erg fijne nieuwe generatie te trappelen. Met Circa Waves voorop! Met hoekige gitaren, lekker nonchalant drumwerk en een headshaking basgeluid maken deze Engelsen indiehits om op te dansen. ‘Get Away’, ‘Fossils’ en ‘Young Chasers’ zijn heerlijke dancefloor fillers. Dus HUP die indiesloffen aan en gaan met die banaan!

https://staging2.youtube.com/embed/srP2jLK9fn0?autoplay=1

PYRODOX

Pyrodox is een jonge opkomende EDM DJ/Producer uit ons aller Nijverdal. Zijn style is Festival Trap, House, Twerk & Moombahton. Na het winnen van een remix contest voor het Amerikaanse YouTube kanaal Trap and Bass (500.000 abonnees) gaat het hard. Opvolgend officiële remixes voor o.a. Giocatori en bootlegs die met tienduizenden plays goed worden beluisterd op SoundCloud. Met eind 2014 een platendeal bij EDM label High Intensity Records in Amerika in de zak. Met de wereldwijde release van ‘Bad Habit’ in samenwerking met Sokos (Poolse producer) als logisch gevolg. Deze gaat met 130.000+ views op YouTube erg lekker. Verwacht in combi met zijn MC een energieke en zeer explosieve show!

https://staging2.youtube.com/embed/wPRNYGiQUOU?autoplay=1

Meer foto's