d66 stelt vragen over schuldhulpverlening

Raadslid Peter Moorman van D66 Raalte heeft het gemeentebestuur vragen gesteld over schuldhulpverlening. Aanleiding is een onderzoek van de Hogeschool Utrecht. Daaruit komt naar voren dat veel mensen met financiële problemen niet afdoende worden geholpen door hun gemeente.

Volgens de onderzoekers hebben veel gemeenten de schuldhulpverlening de afgelopen jaren anders ingericht en hebben ze (tijdelijke) uitsluitingscriteria opgenomen. Zo worden mensen die geen inkomen hebben of ingeschreven zijn als zelfstandige bij de KvK uitgesloten. Ook mensen die recentelijk al beroep deden op schuldhulp of in een niet afgeronde scheiding zitten, komen niet in aanmerking.

Ook voor mensen met een eigen woning is het lastig om hulp te krijgen. Verder stelt Moorman dat uit de jaarrekening van 2014 van de gemeente blijkt dat het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening vorig jaar sterk is gestegen waardoor de wachttijden soms lang waren. Hij wil weten hoeveel aanvragen in 2014 zijn ontvangen. Hoe lang de gemiddelde wachttijden zijn en welke acties Raalte onderneemt om de wachttijden terug te dringen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.