d66 stelt vragen over lozing gif op weilanden

D66 Raalte wil weten of er Roundup op weilanden wordt geloosd in de gemeente Raalte. Natuurliefhebber Evert Ruiter merkt op Facebook op dat veel weilanden tussen Heino en Zwolle bruin en kaal zijn. “Waarschijnlijk willen de boeren het gif snel lozen omdat het middel binnenkort wordt verboden”, zegt Ruiter. Vanaf eind 2015 is het namelijk verboden het verdelgingsmiddel te gebruiken.

De fractie van de D66 in Raalte wil weten of lozing van Roundup ook in de gemeente Raalte aan de orde is. Daarnaast wil D66 van het college van burgemeester en wethouders weten of zij een mogelijkheid ziet lozen van het gif tegen te gaan. De partij wil dat het gemeentebestuur in gesprek gaat met betreffende boeren en huurders van gemeentelijke gronden over de eventuele lozingen. Sterker nog: De partij wil dat er nadrukkelijk op gecontroleerd wordt.

Daarnaast vraagt D66 het college of het een idee is om regels over gebruik van bestrijdingsmiddelen nabij woon-, werk-, natuur- en recreatiegebieden aan te scherpen.

Evert Ruiter merkte op dat veel weilanden een bruine en kale vlakte zijn. Weilanden die normaal gesproken helemaal groen zouden moeten zijn. “Doodgespoten door boeren die snel even Roundup lozen voor het wordt verboden”, vertelt Ruiter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.