combitunnel n35 in augustus of september open

De Salland-Twentetunnel wordt medio augustus of september in gebruik genomen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Op dit moment wordt er volop getest met de systemen.

Eind 2014 bleek dat de ICT-systemen van de Salland-Twentetunnel nog niet goed communiceerden met de ICT-systemen van de verkeerscentrale in Wolfheze. Dit is inmiddels verholpen. De verkeerscentrale bedient alle matrixborden en camera’s op de rijkswegen en straks ook alle systemen van de tunnel.

Planning

Tot en met april heeft de aannemer technische testen uitgevoerd. Nu volgen er nog trainingen voor organisatie en personeel dat met de tunnel gaat werken en doet Rijkswaterstaat de laatste testen. Na fiat van de veiligheidsregio Twente is het aan de gemeente Hellendoorn om de vergunning te verlenen. In de loop van tijd zal precies duidelijk worden wanneer de tunnel open gaat.

Combiplan Nijverdal

De Salland-Twentetunnel maakt deel uit van het Combiplan Nijverdal, dat het centrum van Nijverdal ontlast door het knelpunt van de N35 aan te pakken. Het resultaat is een betere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en van de leefbaarheid en veiligheid in het dorp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.