carmel zamelt geld in voor nepal

In februari waren zestien leerlingen van het praktijkonderwijs en het VMBO, met hun docenten op studiereis in Nepal. Een groot deel van het gebied waar de leerlingen zijn geweest, is door de aardbeving verwoest.

“Woensdag 29 april had een feestelijke afsluiting van het Nepal-project moeten zijn. Maar door de gebeurtenissen vonden de leerlingen het niet gepast om een feestje te bouwen. Ze willen de mensen in Nepal helpen. We hebben tijdens de afsluitende avond collectebussen neergezet. Tijdens de avond hebben we al 511 euro opgehaald”, vertelt docent Gerard Groote Schaarsberg.

Ouders reageerden geschokt op de gebeurtenissen in Nepal. “Onze kinderen hadden er ook kunnen zijn”, was de reactie van ouders, volgens Groote Schaarsberg.

De leerlingen vinden het vooral erg voor de mensen en willen iets doen. “ Je moet je voorstellen dat wij met z’n zestienen een foto hebben gemaakt op de trap van een tempel. Die tempel is helemaal verwoest. Dat brengt de situatie heel dicht bij”, aldus Groote Schaarsberg.

“Gelukkig is er met mensen die wij ontmoet hebben niets aan de hand. Chorka is ernstig verwoest. Stichting Maya gaat dat gebied, en de stichting voor dat gebied, helpen en ondersteunen”, vult Groote Schaarsberg aan.

De leerlingen gaan ook in de meivakantie door met geld inzamelen. Ze zullen bij vrienden, familie en kennissen langs gaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Daarnaast kan iedereen geld storten op het rekeningnummer van de school. Het Carmel College zorgt dat het geld op de juiste bestemming terecht komt. De bijdrage kan gestort worden op NL03RABO 0101026374 t.n.v Stichting Maya onder vermelding van aardbeving.

“Wij storten het geld op de rekening van Stichting Maya. Zij zorgen ervoor dat het geld terecht komt bij een stichting die het getroffen gebied helpt”, sluit Groote Schaarsberg af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.