bv natuurlijk strobalen leem en hout

‘‘De combinatie van stro, leem en hout is ideaal om een heel fijn binnenklimaat te creëren. Je maakt een damp open constructie, waarbij woonvocht altijd van binnen naar buiten kan. Het leem zorgt voor een heel goede vochthuishouding, neemt vocht op en staat het geleidelijk weer af aan zijn omgeving, het hele jaar door. Het stro zorgt voor een perfecte isolatie en doordat het strak in de wanden wordt geperst en afgewerkt, is het ook brandwerend. Geen toxische stoffen, geen schadelijke gassen, maar natuurlijk en gezond. Eigenlijk zou iedereen het eens moeten ervaren. Het voelt als een warme deken die je omslaat. Daarnaast bouw je Cradle to Cradle, dus je laat geen afval na voor de volgende generatie.

De belangrijkste nadelen zijn wellicht dat het bouwen met strobalen arbeidsintensief is en het een andere manier van denken en werken vergt, die we nog niet zo gewend zijn. Daar is ook een oplossing voor. Wil je niet zelf met strobalen in de weer? Ga dan voor het prefab systeem, waarbij je gebouw als bouwpakket wordt uitgewerkt en gemonteerd. Dit scheelt erg veel handelingen en het is een snelle en ‘schone’ manier van bouwen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Ecococon. Met deze panelen kunnen we je nieuwe woning op maat ontwerpen. Het systeem is geheel gecertificeerd, zelfdragend en samen met de technische installaties maak je hiermee een notaloze woning, oftewel: geen energierekening meer en zelfvoorzienend.

Enkele pluspunten van deze systeembouwmethode zijn dat het betaalbaar en gezond bouwen is, het is een gecertificeerd systeem en heeft het een lange levensduur. Het systeem heeft verder een hoge isolatiewaarde (Rc=8.2m2.K/W), een uitstekende geluidsisolatie (Rw=54dB) en zit het qua brandwerendheid in de internationale klasse B-s1,d0. Ook is de montage snel en schoon en is het systeem maatvast en het bouwpakket op maat gemaakt.

Naast de wanden zijn er natuurlijk ook nog de vloeren en het dak die aandacht verdienen. Hier zijn diverse oplossingen voor. In het Natuurlijk Huus kun je een voorbeeld zien van welke keuzes hierin zijn gemaakt. Wil je graag eens vrijblijvend met Herman Harms van ideeën wisselen over het bouwen met natuurlijke materialen? Neem dan contact op via info@hermanharms.nl. Heb je een vraag voor de ondernemers van de BV Natuurlijk? Stuur dan een mail naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk eens op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.