broekland verrast wederom tegen haarle

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Broekland Haarle verrast. Net als de eerdere confrontatie in deze jaargang won het lager geklasseerde Broekland, dit keer met 3-1 op eigen veld. Haarle liet daardoor de kans liggen om de vierde plek over te nemen van SV Zwolle.

De strijd om plek vier is nog helemaal open voor Haarle, omdat het één punt minder heeft dan SV Zwolle. Omdat de nummers één, twee en drie beschikken over een periodetitel neemt de nummer vier de periodetitel van kampioen Witkampers over. Een mooie kans om als nummer vier van de competitie te spelen om promotie.

Er was echter nog maar net afgetrapt of die kans leek voor Haarle al verschoten. Broekland kwam namelijk in de vierde minuut al op voorsprong. De verdediging van Haarle stond te slapen, waardoor Broekland ongehinderd de eerste treffer van de wedstrijd binnen kon koppen. Het duurde lang voordat Haarle iets terug deed, al creëerde de ploeg veel goede kansen. Op slag van rust schoot Jari ten Have de terechte gelijkmaker tegen de touwen.

Na de theepauze was het lang wachten op een doelpunt. Het wedstrijdbeeld, waarin Haarle de betere was, bleef ongewijzigd, maar Broekland kwam uiteindelijk wederom op voorsprong. Weer zag de verdediging van Haarle er niet goed uit. Een misverstand was voor Broekland genoeg om de 2-1 te kunnen scoren. In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 door een benutte strafschop die overigens geheel terecht werd toegekend na een harde charge.

Het enige positieve nieuws voor Haarle deze zondagmiddag kwam na de wedstrijd ten gehore. SV Zwolle werd namelijk overklast door OVC en verloor met 5-0. Daardoor is de kans op een vierde plek en nacompetitie nog niet verkeken. Echter smaakte de nederlaag misschien wel extra zuur omdat Haarle een grote kans liet liggen. Broekland verstevigt met de drie extra punten de mooie achtste plek.

Volgende week neemt Haarle het op tegen Dalfsen. Broekland sluit het seizoen af tegen het reeds gedegradeerde IJsselstreek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.