boxebeld neemt bakker voliere bouw over

Bakker Volière Bouw is voor liefhebbers van sier- en zangvogels een begrip. Het bedrijf, opgericht in 1999, produceert volières en kunststof kweekkooien in soorten en maten. Dat varieert van een hobbykooi tot grote kooien voor vogelparken. “Bakker heeft internationaal een goede naam opgebouwd en bijvoorbeeld in Zwitserland wil men graag ‘Bakker Kooien’, dat is daar echt een begrip,” aldus Boxebeld. Hij neemt zowel de naam, machines als de productie over en gaat zelf produceren.

Boxebeld houdt al jaren als hobby vogels en begon acht jaar geleden voorzichtig met een webshop (staging2.birdsupply.nl) met vogelartikelen zoals kooien, voersilo’s, zitstokken en vangnetten. Ook lanceerde hij een vogelpension annex vogelhotel dat direct landelijke bekendheid trok. Mensen kunnen bij hem hun vogel achterlaten waarbij deze volledig wordt verzorgd. Vooral in vakantieperioden is het druk en gemiddeld zitten de vogels drie weken in Mariënheem. Boxebeld: “Ik heb ook mensen die naar het ziekenhuis moeten en hier hun vogel willen onderbrengen. Of mensen die voor langere tijd in het buitenland worden gedetacheerd. Sommige vogels zitten hier anderhalf jaar.”

Vooral de webshop groeide de laatste jaren en medio vorig jaar besloot Boxebeld om van zijn hobby zijn beroep te maken, samen met zijn vrouw Jeanet. In de webshop zitten honderden artikelen met onder meer kooien, broedmachines, luchtreinigers, voer en voersilo’s, speelgoed, gezondheidsartikelen en zitstokken. De site bevat een ‘encyclopedie’ met foto’s en informatie over vogels en later dit jaar komen er filmpjes bij, zo belooft Boxebeld.

De markt waar hij zich op richt is stabiel en kent geen groei, maar Boxebeld ziet veel kansen. Hij gaat de webshop verder uitbreiden en door de overname van Bakker kan hij zelf gaan produceren. Daarbij ziet hij met name veel in verlichting. “Dat is in opmars en ga ik bij de kooien inbouwen. Vaak staan kweekkooien in een schuur of garage en met ledverlichting kan ik dag en nacht ritme simuleren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.