beweegtuin maria oord wint ideeenpitch

Een beweegtuin voor ouderen in de tuinen van Maria-Oord in Luttenberg is volgens de stemmers het beste idee van de ideeënpitch van de gemeente Raalte. Het idee kreeg van de bijna duizend uitgebrachte stemmen maar liefst 246 stemmen. “Ontzettend mooi”, zegt wethouder Gosse Hiemstra. “Maar wat ik nog mooier vind, is het aantal vrijwilligers dat de ideeënpitch heeft opgeleverd. Daar staat of valt het hele idee mee.”

Hiemstra: “In totaal hebben maar liefst 101 mensen bij de stemming aangegeven ook daadwerkelijk iets te willen doen voor één van de achttien ingediende projecten. Dat is werkelijk fantastisch, want dat betekent dat het leeft. Daar ben ik heel erg blij mee. We kregen reacties van mensen die willen helpen met aanleggen, met de administratie, maar ook de ouderen wel willen begeleiden. Zo maken we er samen een succes van. Dat is de kracht van het platteland. Het zegt iets over deze gemeenschap.”

Ideeënpitch

Halverwege april vond de eerste ideeënpitch plaats in het Hoftheater in Raalte. De gemeente vroeg inwoners en organisaties op om met ideeën of initiatieven te komen. Met de pitch wilde de gemeente ideeën en initiatieven horen die er in onze dorpen zijn. Het plan ‘Bus Zoekt Klus’ van RIBW Partnerberaad won deze dag de ideeënpitch. Het idee om een klussenbus in het leven te roepen voor kleinschalige klussen kreeg de meeste steun van de aanwezigen.

Alle ideeën werden vervolgens op internet en in een speciale bijlage in Salland Centraal gepresenteerd, waarna er op de site van de gemeente Raalte gestemd kon worden op maximaal vijf beste ideeën. De beweegtuin bij Maria-Oord in Luttenberg werd eerste met 246 stemmen, De uitleen duo-fiets van Het Oosterbroek werd tweede met 96 stemmen en het project ‘Samen voor de buurt’ van Zozijn eindigde op de derde plaats met 83 stemmen.

Rondje langs dorpen

Het gemeentebestuur maakt binnenkort weer een rondje langs alle dorpen in de gemeente Raalte. “Dan doen wij de ideeënpitch nog eens dunnetjes over. Dus denk er vast over na wat je in jouw dorp nog kan en wil doen voor de zorg, ondersteuning naar zorg en werk, ondersteuning van mantelzorgers, vervoer of dagbesteding van inwoners.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.