beleef de kracht van moeder aarde

Waarom fluiten vogels? Waarschuwen ze elkaar voor gevaar of geven ze een boodschap af? Zo van dit is mijn terrein, waag het niet dit te betreden! Waarom eet een merel wormen en moet een mol oppassen voor een buizerd. Hoe weet een spreeuw welke bessen lekker en welke giftig zijn? Kruipen er slangen in het bos?

Kinderen zitten boordevol vragen. Vragen die de ouders lang niet altijd naar eer en geweten kunnen beantwoorden. Omdat onze leefomgeving steeds meer bestaat uit wegen, winkels, kantoren en huizen spelen kinderen steeds meer binnen en zitten veel te lang achter de computer of de televisie. De aandacht voor alles wat groeit en bloeit is verminderd en daarmee ook de binding met het buitenleven.

Dat is jammer, want niets is spannender dan buiten zijn. Er is oneindig veel te ontdekken. Nick Elbers en Teekkona van der Weide willen graag dat kinderen binding met de natuur ontwikkelen. Zij zijn de toekomst, wie geeft er straks anders nog om Moeder Aarde?

Nick en Teekkona hebben met succes de opleiding Manager Natuur en Recreatie gevolgd en tijdens hun studie ontstond het idee voor ‘Just Experience’, waarbinnen activiteiten plaatsvinden gericht op natuurbeleving, muziek en dans. Teekkona dankt haar naam aan indianen uit Alaska, door wie zij als meisje is geadopteerd. Van de indianen leerde zij dat bijna alles uit de natuur bruikbaar of eetbaar is. Denk aan soep van eetbare planten en paddenstoelen, bosvruchten als tamme kastanjes en hazelnoten, eieren of een mals konijn.

Teekona wil alle geheimen die ze leerde bij de indianen graag delen, met kinderen in het bijzonder, maar volwassenen zijn ook welkom bij deze natuurcoach. Nick is een groot kenner van de dierenwereld. Hij gaat ongetwijfeld kinderen aan zijn lippen kluisteren wanneer hij vertelt over mysterieuze dierengeheimen, verpakt in spookachtige verhalen en spannende, maar ook grappige anekdotes.

Just Experience kan gratis worden bijgewoond op zaterdag 16 mei vanaf 15.00 uur in het bostheater van Ommen, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Er kan in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. Het bostheater bereikbaar via de ingang van het vakantiepark en vanaf de parkeerplaats aan de Steile Oever. De route is met pijlen aangegeven. Zie staging2.bostheaterommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.