avondetappe raalte krijgt eigen ladies ride

De Avondetappe in Raalte krijgt een eigen Ladies Ride. Na het nieuws dat de Leontie Ladies Ride niet meer naar Raalte komt heeft de stichting Duurzaam Onderweg besloten zelf een Ladies Ride te organiseren. De afstand van de speciale vrouwenkoers is 35 kilometer en start op 4 juni te gelijktijdig met de Avondetappe.

Drie jaar geleden is de stichting Duurzaam Onderweg opgericht. Het idee van de stichting is door fietstochten te organiseren, geld op te halen voor goede doelen. Door de afzegging van de Leontien Ladies Ride moest de organisatie van de Avondetappe een andere invulling bedenken. Ze hebben gekozen voor een eigen Ladies Ride waarbij alle vrouwen, zowel op racefiets als gewone fiets kunnen deelnemen. Daarnaast zijn de vrouwen niet verplicht, om zoals bij de Leontie Ladies Ride, zich in roze kleding te steken.

De Avondetappe is een fietstocht over de Sallandse Heuvelrug waarbij de zeven heuvels in Salland beklommen worden. De etappe is in totaal 70 kilometer lang. De afstand van de Ladies Ride is 35 kilometer en voert de fietsers van Raalte naar Heino, Broekland, Heeten en terug naar Raalte. Voorafgaand aan de tochten kunnen deelnemers vanaf 17.00 uur een pasta maaltijd eten bij de Leeren Lampe. Vervolgens kan er tussen 18.00 en 19.00 uur gestart worden en worden de fietsers tussen 21.30 en 22.00 uur terug verwacht bij de Leeren Lampe. Eenmaal terug in Raalte wordt de avond afgesloten met de nodige muziek en kan er nagepraat worden over de tocht.

[B]Goede doelen[/B]

Ook dit jaar zijn er weer goede doelen gekoppeld aan het evenement. Dit jaar gaat het opgehaalde geld naar AV Salland in Raalte, Stichting de Vrienden van het Holthuis in Heino en stichting Algemene Hulpdienst Raalte-Heeten.

“AV Salland hebben we gekozen omdat ze veel stormschade hebben gehad. Het Holthuis omdat er steeds meer bezuinigingen doorgevoerd worden op het sociale domein en stichting Algemene Hulpdiensten Raalte-Heeten omdat zij veel goed werk voor ouderen doen en wij als stichting dat graag willen ondersteunen”, vertelt Herman Kleine Koerkamp.

Als je wilt inschrijven voor de Avondetappe of de Ladies Ride kun je dat doen via http://staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl/. Daar kun je tevens inschrijven voor de Pasta maaltijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.