aspergefestival bij jubilerende kwekerij de weerd

Aspergekwekerij De Weerd viert tijdens het aspergefestival haar 35-jarig bestaan. Op zaterdag 30 en zondag 31 mei wordt het festival gehouden aan de Nieuwe Deventer 34 in Raalte. Het festivalprogramma is op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Bij slecht weer zal er een tent opgesteld worden zodat het festival toch door kan gaan.

Tijdens het festival zijn er demonstraties van eenvoudige aspergegerechten waarbij de grill en de oven gebruikt worden. De solexclub ’t Ventieldopje uit Olst en de oldtimerclub Patan komen langs. Daarnaast is er een uitgebreide markt waar je kennis kunt maken met de nieuweste aspergetrends. Maar ook met gerechten, producten. En je kunt informatie uitwisselen met telers, kwekers, makers en bereiders. Op beide dagen spelen ‘De Wegwerkers’ hun muziek. Voor de kinderen zijn er attracties, is er kinderijs en staat er ranja klaar.

Kweker Henk de Weerd was in 1980 met zijn vader Wim voorzichtig begonnen met het bedrijfsmatig telen van Sallandse Asperges. Hij heeft veel geëxperimenteerd in die tijd en moest veel leren. Inmiddels is het familiebedrijf De Weerd leverancier van culinaire asperges aan meer dan 50 restaurants en cateraars in Salland. Daar is het bedrijf trots op, net als op het eigen distributiesysteem en de webwinkel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.