Home / archiefcentraal / artiest op ribs dynamite blues band

artiest op ribs dynamite blues band

Ribs & Blues. Vaste prik met Pinksteren in Raalte. Goede muziek, gezelligheid, een potje bier en natuurlijk spareribs. Afgelopen jaar werd er maar liefst 3000 kilo aan ribs verorberd. Het grootste gratis toegankelijke blues- en rootsfestival van Nederland heeft ook dit jaar topartiesten op de planken staan. In de aanloop naar het festival, presenteren we elke dag een van de acts.

Vandaag aandacht voor Dynamite Blues Band op zondag 24 mei van 15:45 tot 16:45.

Opwindend, dampend, rauw, smerig, explosief… al deze woorden zijn van toepassing op het debuutalbum ‘Shakedown & Boogie’ van The Dynamite Blues Band. Hoewel het een nieuwe formatie betreft, vertegenwoordigt driekwart van de bezetting een belangrijk stuk Nederblues geschiedenis. Wesley van Werkhoven (zang/mondharmonica), JJ van Duijn (gitaar) en Niels Duindam (drums) maakten eerder namelijk deel uit van Big Blind.

En nu is er dan The Dynamite Blues Band. Met nieuwe kracht Renzo van Leeuwen als bassist. De kenmerkende garageblues is gebleven. De prominente rol van de mondharmonica en (lead)gitaar blijven nadrukkelijk de aandacht opeisen. Hiervan getuigen de dertien eigenhandig gecomponeerde tracks op ‘Shakedown & Boogie’. De perskritieken op het album zijn unaniem juichend en duiden op een beloftevolle toekomst.

Lees ook

KrachtvanSalland-cheque: extra budget voor lokale initiatieven

REGIO – Nieuwe aanvragen voor het 4D-budget van de provincie Overijssel zijn welkom tot 8 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.