artiest op ribs dan owen

Ribs & Blues. Vaste prik met Pinksteren in Raalte. Goede muziek, gezelligheid, een potje bier en natuurlijk spareribs. Afgelopen jaar werd er maar liefst 3000 kilo aan ribs verorberd. Het grootste gratis toegankelijke blues- en rootsfestival van Nederland heeft ook dit jaar topartiesten op de planken staan. In de aanloop naar het festival, presenteren we elke dag een van de acts.

Vandaag aandacht voor Dan Owen, op zondag 24 mei van 17:15 tot 18:15.

Dan Owen werd geboren op 11 mei 1992 in het Engelse Shrewsbury en al op zijn negende vond hij gitaarspelen een stuk interessanter dan school. Live muziek maken is waar het bij Dan om draait. Een filmpje met zijn versie van Bob Dylan’s “The Ballad Of Hollis Brown” belandde in 2012 op YouTube en werd daar binnen een dag tijd ongeveer 70.000 keer bekeken. Inmiddels staat de teller boven de 473.000.

Dan speelt akoestisch en beschikt over een zeer volwassen en prettige bluesstrot. Deze “ Jake Bugg” van de blues geldt als een absolute ‘rising star’. Alle platenlabels liepen achter hem aan . Atlantic Records is onlangs als winnaar uit de bus gekomen. Dan Owen heeft sinds kort een worldwide contract getekend bij deze platenmaatschappij. Mick Fleetwood, van Fleetwood Mac, was na een optreden in een Engelse club helemaal overtuigd van Dans talent. Hij fungeert inmiddels als zijn mentor in de woeste baaien van de rock and roll en koestert dit bluestalent als zijn eigen zoon. Dat belooft wat!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.