alinker loopfiets is uitvergroot speelgoed

De Alinker loopfiets is uitvergroot speelgoed voor zowel jongeren als volwassenen en te koop in Heeten. De loopfiets is een idee van Barbara Alink. Zij vindt dat verschillen tussen mensen teveel worden benadrukt.“Waarom moet je aan apparaten zo goed kunnen zien dat mensen gehandicapt zijn? Ik ben daarop tegen. Dit is een fiets die door gehandicapten gebruikt kan worden maar ook door mesnen die er gewoon plezier aan beleven.Het is uitvergroot speelgoed”, zegt Alink.

De Alinker is een opvallende verschijning. “Mensen zullen aangesproken worden. Maar niet omdat je de reden achter het gebruik weet. Het antwoord kan zijn dat de eigenaar voor zijn plezier op pad is met de loopfiets. Maar ook gehandicapte mensen kunnen op de fiets. De verschillen tussen mensen worden niet benadrukt”, vertelt Alink.

“De drempel om erop te springen is heel laag. Het is gewoon leuk. Ik hoorde laatst van een 85- jarige vrouw dat ze weer achter haar kleinkinderen kan aanrennen. Daarnaast zag ik een 16-jarige gehandicapte jongen er met plezier opspringen. Iedereen kan gebruik maken van de Alinker”, zegt Alink.

De fiets is ook goed te gebruiken om te sporten. “Het is een nieuwe manier van bewegen, waarbij andere spieren worden gebruikt dan wanneer je loopt of fietst. De Alinker is uitermate geschikt voor iedereen die actief wil blijven en buiten een work-out wil doen. Je kunt op deze fiets zelfs trainen als je last hebt van een blessure of moeite hebt met lopen”, aldus Alink.

Nijland Products uit Heeten is één van de drie dealers die de Alinkers in de winkel heeft. “Zij hebben ons geholpen bij het productieproces. Ze leveren pure kwaliteit, het is een prettige samenwerking”, vertelt Alink.

De kwaliteit was niet de enige reden voor Alink om samen te werken met Nijland Products. “Ze doen ook gekke dingen. Ze verkopen Tandems, Driewielfietsen maar ook sport- en spelfietsen. Zo’n loopfiets past uitstekend in hun assortiment”, aldus Alink.

In Heeten zijn inmiddels 70 Alinker loopfietsen verkocht en op zaterdag 16 mei uitgereikt aan de mensen die de loopfiets in de voorverkoop hadden besteld. Er zijn nog een aantal loopfietsen te koop via staging2.alinker.nl. Voor 1497 euro kun je eigenaar worden van een loopfiets. In september verwacht Barbara Alink meer loopfietsen. “De tweede container is inmiddels besteld”, sluit ze af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.