zomerexpositie witharen

Vanaf 2 april zal de Beeldentuin Witharen weer opengesteld zijn voor bezoekers. Zo langzamerhand stroomt de tuin met beelden van 12 verschillende kunstenaars uit verschillende delen van het land weer vol. De werkstukken van Henk Bosklopper en Jos Siero, van steen en van glas, komen van dichtbij, zij komen uit Ommen. Net als Betty Stokvisch die met haar schilderijen gedurende de zomermaanden ook exposeert in de Konijnenbeltsmolen. Marijke Deinema is een bekende glaskunstenares uit Zwolle. Riet Schaning bracht haar stenen beelden uit Enschede. Andere kunstenaars komen van veel verder weg.

Marcel Timmers met zijn rvs beelden, Ed van Hagen met stenen beelden, en bloemsierkunstenaar Piet van den Burg komen onder de rook van Rotterdam vandaan. Van nog verder weg, komt Thea Blok uit Beek en Donk, zij is keramiste. Ook uit het noorden hebben we kunstenaars gevraagd te komen exposeren. Oa. Henk Slomp en zijn zoon Joeri van Marrewijk uit Groningen met cortenstaal beelden. Margriet Meijer met haar stenen beelden en Dineke Hazelaar met haar “Geopalen” komen allebei ook uit de provincie Groningen.

De jaarlijks terugkerende Zomerexpositie op het erf van keramiste Thea Dijkema en Meubelmaker Louis van Vilsteren zal de komende weken verder ingericht worden, en zal op zondag 26 april officieel geopend worden door wethouder Ko Scheele uit Ommen. Dan zullen de kunstenaars ook aan u voorgesteld worden.

Maar u kunt al vanaf 2 april een kijkje komen nemen in de voorjaarstuin aan de Witharen weg 24, waar de narcissen nu staan te bloeien. Wij zijn ook open gedurende de feestdagen en op afspraak.

Gedurende de expositieperiode, die tot 27 september duurt, zullen er nog verschillende andere “culturele” activiteiten plaatsvinden,o.a. met medewerking van de fotoclub Ommen, De Randgroep ea. muzikanten uit Ommen en omgeving, Excelsior, en verhalenverteller Loek Boer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.