woudstra en swartjes gaan kwiek 1 trainen

“Twee Kwiek-rotten,” omschrijft voorzitter Wim Kieftenbeld van Kwiek in het kort. “Ingewijden”. Woudstra is op dit moment trainer van Dames 2 van de vereniging, maar heeft voor die tijd ook al zeven jaar aan het roer van Dames 1 gestaan. Tot vorig jaar trainde hij zelfs nog jeugdteams.

Bij Swartjes zit het handbal en Kwiek in het bloed. Sinds 2011 is ze technisch manager van Kwiek. Daarvoor was ze al ongeveer 15 jaar actief voor de Raalter club. Bovendien is ze (mede-)oprichter van de Carmel Handbal School en is ze actief binnen het Nederlands Handbal Verbond.

Donderdagavond werden de twee nieuwe trainers aan de spelersgroep gepresenteerd. ”De dames reageerden blijverrast,”laat Kieftenbeld weten. “Sommige dames waren al drie kwartier eerder in het restaurant gaan zitten om te kijken wie er binnen kwam. Maar Henk was toen gewoon dames 2 aan het trainen. Toen de dames aan Monique vroegen waar de nieuwe trainer bleef, antwoordde zij dat die al lang binnen was. Via de artiesteningang,” lacht de voorzitter.

“We zochten een type trainer als Monique en Henk,” licht Kieftenbeld toe. “Maar we hebben niet alleen in onze eigen gelederen gezocht. We hebben hier ook gesprekken met externe kandidaten gehad. Ook trainers van naam, maar die pasten niet binnen onze opleidingsgedachte.”

Met de twee trainers is een principe-akkoord bereikt voor de duur van twee jaar. Hun opdracht? “Meedraaien in de middenmoot van de eredivisie.” De rolverdeling van de trainers ligt overigens ook al vast. “Henk neemt de teamcoaching, het technische en tactische stuk voor de aanval voor zijn rekening. Bovendien richt hij zich op het teamproces en krachttraining.”

“Monique neemt de individuele dekking en het mentale en sociale stuk voor haar rekening,” stelt Kieftenbeld. “Samen doen ze de technische trainingen.”

Samenwerking met Quintus

Overigens is het trainersnieuws niet het enige nieuws dat Kwiek te melden heeft. “We zijn deze week ook een intensieve samenwerking met Quintus uit Kwintsheul aangegegaan.” De handbalvereniging uit Zuid-Holland heeft een damesteam in de top drie van de eredivisie en een damesteam in de eerste divisie. Dat ziet Kwiek ook wel zitten.

“Zij zijn duidelijk een stap verder dan wij,” bekent Kieftenbeld. “Maar ze zijn stinkend jaloers op onze jeugdopleiding. Voor de rest zijn we soortgelijke clubs met een soortgelijk beleid. We betalen niet voor speelsters, doen niet aan vergoedingen, het hele beleidsplan komt overeen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.