woii kapitein lancker kwam om in strijd tegen sd

Raalte viert dit jaar 70 jaar bevrijding. De komende weken maken we aan de hand van foto’s en verhalen een reis op weg naar bevrijding. De verhalen en foto’s zijn afkomstig uit het boek ‘Raalte in Oorlogstijd’ van Richard Woolderink.

In deze aflevering: Kapitein Lancker kwam om in strijd tegen SD

Op zondagmiddag 11 februari 1945 overvielen vier SD-ers uit Almelo de woning van de familie F.C Nieuwboer te Wierden. Kapitein Lancker trachtte zijn vrienden de kans te geven te ontsnappen, en schoot twee SD-ers neer. Toen hij zelf probeerde te ontkomen, werd hij door de andere Duitsers neergeschoten.

De overval van de SD-ers uit Almelo vond plaats, nadat iemand tijdens een verhoor van de SD het adres van de familie Nieuwboer had aangeduid als koeriersadres van de illegaliteit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.