woii buit bestond uit coupures zonder waarde

In de zomer van 1944 werd wederom met de KP-ers een plan gemaakt om in Raalte een zending bonnen te bemachtigen.

“Er werd besloten deze van het postkantoor te halen zo gauw daar een zending aankwam. De bonnen werden iedere dag verwacht en elke morgen werd op het distributiekantoor de post nagekeken. Om te zien of er een kennisgeving bij was dat de bonkaarten van het postkantoor gehaald moesten worden. Op een morgen, toen ik de bewakingsdienst op het distributiekantoor hand, zag ik daar twee kennisgevingen waarop vermeld stond dat er op het postkantoor twee aangetekende zendingen uit Haarlem waren aangekomen. Ik was er van overtuigd dat dit de verwachte bonkaarten betrof, en belde meteen van het distributiekantoor Dirk van Harten en deelde hem mede dat “de jonge haantjes lekker waren”, het afgesproken teken dat er bonkaarten zouden zijn op het postkantoor. Binnen een uur was de overvalauto van Huize Liduina te Zenderen ter plaatse. De bezoekers mochten het postkantoor niet verlaten, en werden in bedwang gehouden terwijl door andere KP-ers het postkantoor doorzocht werd. Helaas bleek dat de zending slechts coupures bevatte, die voor de overvallers geen waarde hadden”, alsdus Rekers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.