winst voor juventagoedeorde

Zaterdag 4 april 2015 trad de eerste formatie van Juventa/GoedeOrde aan tegen Pallas 08 uit Leeuwarden. Juventa/GoedeOrde heeft, ondanks het verlies van vorige week, aan het begin van deze tweede ronde van de veldcompetitie in 2015 een goede positie op de ranglijst. Pallas 08 daarentegen had nog maar twee punten vergaard. Juventa/GoedeOrde wist vorig jaar in Leeuwarden de wedstrijd met moeite te winnen.

Hoewel de zon volop scheen, waaide er toch een koude noordoosten wind die beide ploegen parten speelde, met name in de eerste helft toen Juventa/GoedeOrde deels tegen de wind inspeelde. Het was Pallas 08 die het eerste doelpunt maakte. Juventa/GoedeOrde maakte in dezelfde minuut met een fraaie doorloopbal gelijk. In de eerste vijftien minuten zat het Juventa/GoedeOrde niet mee. Weliswaar zette het goede aanvallen op, maar bij de tegenstander ging het scoren toch iets vlotter. Juventa/GoedeOrde liep achter de feiten aan. Het was dus in het eerste kwartier een sportieve irritatie. Aan het begin van het tweede kwartier werd het nog erger. Pallas kreeg een voorsprong van twee doelpunten. Met nog tien minuten te spelen en met een stand van van 6 – 8 kwam Juventa/GoedeOrde met moeite langszij. De laatste vijf minuten scoorden beide ploegen nog tweemaal en begonnen aan de rust met een stand van 10 – 10.

Aan het begin van de tweede helft liet Juventa/GoedeOrde meteen zien dat men de wedstrijd wilde winnen. Gijs Huisinga scoorde binnen vier minuten met twee fraaie afstandschoten. Deze scores had tot gevolg dat Juventa/GoedeOrde vertrouwen begon te krijgen en daardoor in staat was het scoren van Pallas 08 te beletten. De eerste tien minuten kon Pallas 08 de score nog wel bijhouden, maar Juventa/GoedeOrde had na een kwartier spelen een voorsprong van vier doelpunten opgebouwd en gaf dat niet meer weg. Belangrijk hierbij was dat er vanaf het begin irritaties tussen sommige spelers was, hetgeen in deze fase escaleerde. De scheidsrechter koos er voor -gelukkig voor beide partijen- om een en ander mondeling af te doen en wist beide partijen verbaal tot rust te manen. Daarna bouwde Juventa/GoedeOrde het verschil verder uit en met een stand van 21 – 15 beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd.

Vanwege Rotterdam zijn er de komende week geen competitiewedstrijden. De eerstvolgende is op zaterdag 18 april 2015. De eerste formatie reist dan af naar Vaassen. Juventa/GoedeOrde ontmoet daar een voor dit jaar oude bekende, namelijk Regio 72. Juventa/GoedeOrde zal in deze wedstrijd wel de nodige concentratie en scherpte moeten laten zien. Met nog vijf wedstrijden te gaan is alles nog open in deze klasse. Met steun van het Juventa/GoedeOrde publiek zal ook deze competitie tot een goed einde gebracht kunnen worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.