wijhe92 is veilig

In de Tweede Klasse J is Wijhe’92 erin geslaagd zich te handhaven. De ploeg van Peter Jansen versloeg nummer laatst FC Suryoye met 7-0.

In de eerste helft was Wijhe al de bovenliggende partij, maar het wist dit nog niet uit te drukken in de score. Pas na ongeveer een half uur spelen was het Nick Mulder die tekende voor de enige treffer in de eerste helft. “We hadden de eerste helft al veel meer moeten scoren”, zegt Peter Jansen. “Dan ga je toch met een wat fijner gevoel de rust in.”

De tweede helft lukte het de bezoekers wel om de kansen af te maken. In de 56e minuut tekende Bas Mulder voor de 0-2 en vanaf dat moment was het verzet van Suryoye gebroken. Via Marijn Platenkamp (60e minuut), een eigen goal (73e minuut) en Douwe Booij stond Wijhe met nog tien minuten op de klok al op een riante 0-5 voorsprong. Bas Mulder en Ricardo Heerink scoorden beiden nog in de slotfase van het duel, waardoor de eindstand opliep tot 0-7.

Suryoye kende eerder dit seizoen behoorlijke problemen met de spelersgroep en de technische staf. Zo is nagenoeg de hele eerste selectie opgestapt en Jansen vindt het een groot compliment aan Suryoye dat ze gewoon blijven voetballen en niet uit de competitie stappen: “Ze blijven er tot de laatste dag voor strijden en dat siert ze wel.”

Dankzij de ruime overwinning van vanmiddag is Wijhe verzekerd van nog minimaal een jaar in 2J. De ploeg van Jansen bezet momenteel de achtste plek, maar indien de laatste wedstrijden nog de nodige punten gesprokkeld worden, kan het maar zo zijn dat Wijhe nog op een keurige vijfde plek eindigt. Komend weekend speelt Wijhe uit tegen Lemelerveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.