wijhe overklast overwetering

Wijhe heeft zich vanmiddag tot winnaar weten te kronen in de IJsselderby in de zaterdag 2e klasse J. Wijhe was het gehele duel de betere ploeg en won met maar liefst 0-4 op bezoek bij Overwetering.

Wijhe liet er vanmiddag geen gras over groeien op Sportpark Overwetering. Na een kwartier spelen leidden de bezoekers al met 0-2 door doelpunten van Tjidde Koopman (’10) en Marijn Platenkamp (’16) waarmee de basis gelegd werd voor een dikverdiende zege. 0-2 was tevens de ruststand.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. Wijhe was feller, won alle duels en liep uiteindelijk uit naar een 0-4 zege. Een fout van Overwetering-doelman Sven Hafkamp was de aanleiding voor de 0-3 in de 79e minuut. In de slotminuut maakte Paco Platenkamp het Wijhe feestje compleet door de 0-4 voor zijn rekening te nemen.

De totale off-day vandaag kwam Overwetering dus duur te staan. Na afloop was Overwetering-trainer Henk van Norel dan ook duidelijk in zijn commentaar: “Ik kan heel kort zijn: het was niks. We hebben geen duel gewonnen en kwamen overal te laat. We werden totaal overklast door Wijhe en dat lag vooral aan onszelf. Niet dat Wijhe niet goed speelde hoor maar wij waren belabberd slecht vandaag”.

Uiteindelijk was Van Norel zelfs nog blij dat het uiteindelijk slechts bij 0-4 is gebleven. “We gaven die eerste twee goals wel te makkelijk weg en de derde was een fout van onze keeper. De 0-4 was overigens buitenspel maar Wijhe heeft ons uiteindelijk nog gespaard ook. Het had ook 0-7 kunnen worden”.

Voor Overwetering staan er nog vijf ‘finales’ op het programma in de strijd om handhaving in 2J. Het bevindt zich momenteel op de dertiende plaats wat aan het eind van de rit rechtstreekse degradatie zou betekenen. De nummers elf en twaalf spelen nacompetitie voor degradatie.

Wijhe lijkt zich na vandaag met 26 punten reeds veilig te hebben gespeeld. Volgende week ontvangt Wijhe in eigen huis KOSC uit Ootmarsum. Overwetering krijgt dan Schalkhaar op bezoek.

Stand onderin 2J:

8. Wijhe’92 – 26

9. PH Almelo – 25

10. Lemelerveld – 21

11. KOSC – 21

12. SDC’12 – 19

13. Overwetering – 19

14. FC Suryoye-Mediterraneo – 14

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.