Home / archiefcentraal / werkstraf geeist tegen handlanger overvallers

werkstraf geeist tegen handlanger overvallers

Tegen een man uit Deventer is een werkstraf van 240 uur, een gevangenisstraf van anderhalve maand en een voorwaardelijke celstraf van 16,5 maanden geëist. De man zou vorig jaar een bloedsuikermeter in bezit gehad hebben die afkomstig was van de brute overval op twee hoogbejaarde broers uit Wijhe. Dat meldt RTV Oost.

De zaak tegen de Deventenaar is een uitvloeisel uit de strafzaak tegen de twee hoofdverdachten in de overval op de 84- en 86-jarige broers. De broers werden op 11 maart vorig jaar met grof geweld in hun woning aan de Dijk in Wijhe overvallen. Bij de overval werd onder andere een bloedsuikermeter buitgemaakt. Afgelopen dinsdag werden celstraffen van 8 en 9 jaar geëist tegen de hoofdverdachten van de overval. De broers leven niet meer, zij kwamen anderhalve week geleden om door koolmonoxidevergiftiging in hun woning.

De man uit Deventer zegt dat hij voor de vriendin van een van de hoofdverdachten een paar tassen moest weggooien. In een van die tassen vond hij de meter en hij besloot die te houden. “Ik ben een beetje iemand die dingen verzamelt”, zei hij voor de rechtbank.

De man zegt dat hij niets te maken heeft met de overval op de broers, hij is het zat dat hij steeds aan die overval gelinkt wordt in de media. De Deventenaar vertelde de rechters ook dat hij vreest voor wraakacties van de hoofdverdachten, hij is de enige in de zaak die verklaringen aflegde waaruit zou kunnen blijken dat de twee de overval pleegden. Beide hoofdverdachten ontkennen of beroepen zich op hun zwijgrecht.

Dat het Openbaar Ministerie de link tussen de man uit Deventer en de overval legt is niet heel vreemd zei de officier van justitie. De man zou de twee hoofdverdachten een kleine maand na de overval geholpen hebben bij een mislukte woningoverval in Vaassen.

Die overval mislukte omdat het beoogde slachtoffer, de eigenaresse van een tabakszaak, argwaan had en niet open deed. De Deventenaar was wel de man die de twee naar Vaassen bracht met zijn auto, tot twee keer toe zelfs aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet 21 mei uitspraak in de zaken van alle drie de verdachten.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.