waterzuivering raalte zuivert niet goed

Om het zuiveringsproces weer op gang te krijgen heeft het waterschap slib met goed werkende micro-organismen over gebracht van andere zuiveringsinstallaties naar Raalte, maar dit heeft nog niet mogen baten.

Op de rioolwaterzuivering Raalte komt per uur 275.000 liter afvalwater binnen van huishoudens en van bedrijven. Dit afvalwater komt uit Raalte, Heeten, Nieuw Heeten, Mariënheem, Broekland, Haarle, Lemelerveld en Luttenberg. Als het regent kan de aanvoer van de hoeveelheid te zuiveren afvalwater oplopen tot 2.500.000 liter per uur.

De oorzaak van de storing op de zuivering is dat het afvalwater uit Raalte en omgeving is vervuild door een lozing van een stof die een remmende werking heeft op de micro-organismen. Het onderzoek naar de exacte stof en de locatie van de lozing is in volle gang. Aqualysis, het waterschapslaboratorium, is ingeschakeld en de eerste analyse-resultaten worden vanavond verwacht.

Directe omwonenden zijn geïnformeerd over de problemen. Bij de installatie zijn de komende dagen medewerksters van het waterschap aanwezig. Ook elders in de gemeente Raalte kun je mensen tegenkomen die monsters van het afvalwater nemen uit de riolering of bij een rioolgemaal.

Het gezuiverde afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Raalte wordt geloosd op de Hondemotswetering. Het waterschap volgt de waterkwaliteit van deze wetering nauwlettend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.