vijf bedrijven in de race voor nieuw tijenraan

De gemeente Raalte heeft vijf bedrijven uitgenodigd om een aanbieding te doen voor de opdracht om het nieuwe multifunctionele en duurzame sportcentrum Nieuw-Tijenraan te realiseren. Hiermee is de selectiefase van de Europese aanbestedingsprocedure afgesloten. De vijf geselecteerde partijen hebben tot medio juli de tijd om hun inschrijving in te dienen.

De vijf partijen die uitgenodigd zijn door de gemeente zijn BAM Utiliteitsbouw B.V., Goossen te Pas Bouw B.V., Hegeman Plus B.V., Pellikaan Bouwbedrijf B.V. en Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.

Wethouder Gosse Hiemstra: “Met de selectie van deze bedrijven hebben we een belangrijke stap gezet in de realisatie van het nieuwe sportcentrum. In Nieuw-Tijenraan komen een zwembad met drie baden, twee sporthallen, een biljartcentrum, een fitnessruimte en bijbehorende voorzieningen zoals horeca en kantoorruimte.”

De opdracht bestaat eruit om het nieuwe Tijenraan te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden en een maximaal energievolume te garanderen. Om die reden moeten de vijf gegadigde partijen ook een voorlopig ontwerp indienen als onderdeel van de inschrijving. Daarnaast dient men een duurzaamheidsplan te maken en een Plan van Aanpak waarin ook aandacht uit gaat naar het stimuleren van lokale werkgelegenheid. Het is de bedoeling dat het college in september een besluit neemt wie de opdracht gaat krijgen.

Bij de beoordeling van de inschrijvingen wordt de gemeente ondersteund door het Sportbedrijf Raalte, de gebruikers, de Vrouwen Adviescommissie en de Gehandicapten Adviesraad. Deze werkwijze heeft de steun van de klankbordgroep Nieuw-Tijenraan, waarin ook gebruikers zijn vertegenwoordigd.

De start van de bouw wordt voorzien na de zomer van 2016 en de oplevering is gepland in december 2017.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.