vertrouwensboost eagles al weer verschoten

Go Ahead Eagles kan zich gaan richten op de nacompetitie. De ploeg van trainer Dennis Demmers verloor zaterdagavond met 0-2 van een veel beter FC Utrecht. Fransman Haller was in zijn eentje verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie. Voor Go Ahead Eagles is de verliespartij een bittere nederlaag. Na de overwinning in de Kuip op Feyenoord vorige week was de ploeg weer overtuigd van eigen kunnen, maar dat vertrouwen kan na de kansloze thuisnederlaag al weer de prullenbak in.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat FC Utrecht zich de punten niet zo maar liet afsnoepen. Theoretisch gezien kon Utrecht voor aanvang van het duel in Deventer nog onder de degradatiestreep belandden, maar iedereen met een beetje oog voor realisme wist dat het seizoen voor de club uit de Domstad voorbij was. Toch schoten de bezoekers met fanatisme uit de startblokken en daardoor had Eagles het lastig in de beginfase.

Binnen twintig minuten stonden de verdedigers van Go Ahead Eagles elkaar verbouwereerd aan te kijken. Een splijtende steekpass van Ayoub zette goaltjesdief Haller plotseling vrij voor Van der Hart. De spits rondde koelbloedig af en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong tegen het lastig scorende Go Ahead Eagles. Een dreun van jewelste voor de ploeg waarbij het vertrouwen vorige week juist een enorme boost had gekregen.

Ook het publiek in de Adelaarshorst had even tijd nodig om de zoveelste teleurstelling van dit seizoen weg te slikken. Daarbij kreeg de twaalfde man geen steun van de elf spelers in het veld. ‘Kowet’ had namelijk geen antwoord op de verzorgde opbouw van FC Utrecht, waardoor het telkens achter de bal aan liep en zelf lange tijd niet gevaarlijk werd. Peter van Ooijen wist met een individuele actie wel door te dringen tot de gevarenzone, maar schoot recht op doelman Ruiter af.

Zoektocht naar doelpunten

In de rust had niemand het gevoel dat Go Ahead Eagles de felbegeerde drie punten in eigen huis zou houden. Twee keer scoren in een wedstrijd dat had de ploeg van Demmers op 29 november voor het laatst gedaan. Juist in de laatste kans om het heilige doel, directe handhaving, te behalen moesten de rood-gelen weer eens met scherp weten te schieten. Tekenend voor de zoektocht naar doelpunten was dat spits Marnix Kolder al in de dertigste minuut begon aan zijn warming-up.

In de tweede helft toonde Go Ahead Eagles goede wil en liet het zien dat het in staat was FC Utrecht pijn te doen. Ruiter bleek echter wederom een sta in de weg bij mogelijkheden voor De Sa en Plet vroeg in de tweede helft. Gesteund door de gedachte dat er mogelijkheden waren kwam de schwung terug in de ploeg en dat sloeg over naar de tribunes. Voor heel eventjes dan, want na een uur spelen deelde Haller de mokerslag uit. De Fransman kon alleen op Van der Hart af, tikte de bal over de keeper om op de doellijn vervolgens de bal het laatste zetje te geven.

Over en uit

De 0-2 bleek de genadeklap voor Go Ahead Eagles. De ploeg vergat vervolgens te voetballen en besloot over te gaan op het spelen van de lange bal. Pas toen Verhoek werd gewisseld voor Reimerink ontstond er dreiging vanaf de zijkant. Maar net als de rest van Go Ahead Eagles miste ook Reimerink doeltreffendheid om iets terug te doen voor zijn ploeg.

De laatste tien minuten van de wedstrijd was het de tijd uitzitten. Het spel werd aan weerszijden slechter en slechter. Het gevoel bij de achterban illustreerde het feit dat de competitie voor Go Ahead Eagles als een nachtkaars uitging. De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en de uitwedstrijd tegen Heracles kan Go Ahead Eagles gebruiken om nog wat te sleutelen aan het elftal en het vinden van de juiste vorm. In de nacompetitie zal de ploeg van Demmers het spel namelijk moeten maken en juist daarmee hebben de Deventenaren grote moeite.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.