verplaats sommige prullenbakken iets

“Met de prullenbakken kunnen we instemmen. We hebben wel een tip voor de wethouder. Ze zijn soms net voor fraaie gebouwen geplaatst, zoals in het centrum van Heino. Misschien dat die iets verplaatst kunnen worden. Zo voorkomen we dat heel Nederland, en wie weet ver er buiten, van de vakantiekiekjes geniet inclusief Raalter prullenbak,” stelt Van Kampen.

De grootste partij van de Raalter gemeenteraad, Gemeentebelangen Raalte, is prima tevreden met de nieuwe afvalvangers. “Een van de bezuinigingsmaatregelen was het terugdringen van het aantal afvalbakken in de gemeente. Dat hebben we nu gedaan. Voor de afvalbakken zijn minder, maar grotere, afvalbakken in de plaats gekomen,” legt Jasper Guldemond van de partij uit. “De plekken voor die grotere bakken zijn in overleg met de Plaatselijk Belangen en de ROV bepaald. Over de invloed van de bakken op het straatbeeld is GemeenteBelangen positief. Ze zijn goed zichtbaar, dus goed te vinden, zonder echt storend je blikveld binnen te vallen. En verder, en dat is het belangrijkste: zijn ze functioneel en staan op de goede plaats.“

Ook D66 ziet de meerwaarde van de bakken. “We denken dat ze uitnodigen om daar afval in te doen en daardoor vermindering van zwerfafval. Dat voorkomen van zwerfafval is een zwaarwegend punt voor D66. Was het al in de campagne, en is het natuurlijk nog steeds,” aldus Bert Terlouw namens de partij. “Misschien zullen bepaalde mensen problemen hebben met het esthetisch karakter ervan, maar er is D66 tot op heden niet ter ore gekomen dat mensen onoverkomelijk grote problemen zouden hebben met de grootte van de bakken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.