verloskundigen uitgerust met noodpakket

In de afgelopen weken hebben alle verloskundige praktijken in de Stedendriehoek een zogenoemd ‘noodpakket’ ontvangen van Naviva kraamzorg.

Het idee om verloskundigen met een noodpakket uit te rusten ontstond in een gesprek dat een manager van Naviva had met verloskundige Gerda van Verloskundigenpraktijk Almelo. Deze verloskundige merkte dat het met regelmaat voorkomt dat mensen niet de juiste spullen in huis hebben om een goede start te maken na de bevalling van hun kindje. Meerdere verloskundige praktijken bleken deze problematiek te herkennen.

Daar zijn meerdere oorzaken voor. Soms is het een gevolg van de economische crisis, waardoor mensen geen geld hebben om de juiste spullen te kopen, soms is het de taalbarrière waardoor mensen niet optimaal zijn voorbereid en soms is het onwetendheid.

Samen met verschillende verloskundigen heeft Naviva een pakket samengesteld, dat verloskundigen in dit soort situaties kunnen gebruiken om de eventuele eerste nood te lenigen. Het pakket omvat onder andere een thermometer, luiers, billendoekjes, een babymutsje, spuugdoekje, maar ook beschuit en muisjes.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.