van polenbizar dat we het weer halen

Sprakeloos was hij nog net niet, maar glunderen van oor tot oor deed hij wel. PEC Zwolle won dinsdagavond na penalty’s van FC Twente in de Grolsch Veste en bereikte voor het tweede jaar op rij de bekerfinale. Met moeite kon de rechtsback van Zwolle zijn euforische gevoel beschrijven.

“Ik vraag mezelf ook af hoe het kan dat we de finale weer hebben bereikt. Gewoon bizar. En dat met een club als PEC Zwolle. Je denkt elke keer wanneer houdt het nu eens op?”, is het commentaar van aanvoerder Bram van Polen na afloop van het bekerduel.

Voor PEC houdt het dit seizoen in ieder geval nog niet op. De organisatie van de Zwolsche club kan zich gaan beraden om de volksverhuizing in goede banen te leiden. Van Polen verwacht weer gesteund te worden door tienduizenden supporters. “Ik denk dat er weer veel Zwollenaren mee willen naar Rotterdam. Degenen die er vorig jaar geen vertrouwen in hadden zullen nu zeker wel gaan denk ik. Het gaat weer een knettergekke dag worden.”

Om de realiteit niet uit het oog te verliezen moest Van Polen de vraag beantwoorden of hij de winst van zijn club verdiend vond. “Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen”, is de constatering van hem. “Wij waren de eerste helft beter en hadden toen de beste kansen. Zij zetten daar de tweede helft meer tegenover, maar we hebben weinig weggegeven. Dan scoor je, denk je te winnen, maar komen ze toch nog langszij. De verlenging was van beide kanten niet best. Uiteindelijk ben ik blij dat wij de gelukkigste waren.”

De gelukkigste had Zwolle niet hoeven zijn. De blauwhemden hadden het zichzelf makkelijker kunnen maken door de mogelijkheden in de eerste helft te benutten. “We kregen drie opgelegde kansen via Mustafa (Saymak red.). We hadden het er met de groep ’s middags nog over gehad dat hij nooit scoort in belangrijke wedstrijden. Nu dus weer niet. Over een kleine maand mag hij ze in de finale wel eens een keer gaan maken”, vertelt een lachende Van Polen die het bier nog even aan zich voorbij moet laten gaan. “We hadden geen bier in de kleedkamer. Vanavond drink ik er wel een paar, dat moet kunnen. Maar eerst moet ik allemaal van die shakes opdrinken. Troep man”, besluit de captain.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.