van der linden moest onze week worden

Go Ahead Eagles verloor zondagmiddag van FC Twente en die nederlaag kwam bij Jop van der Linden hard aan. “We wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen. Ik had echt het gevoel dat dit ons weekeind zou worden. Helemaal omdat de andere uitslagen ons ook gunstig gezind waren.” Door de nederlaag lijkt Eagles niet te ontkomen aan het spelen van nacompetitie.

Van der Linden zag zijn ploeg goed beginnen aan de wedstrijd. “We begonnen scherp en kwamen naar mijn mening verdiend op voorsprong. Maar dat duurde niet lang. We kregen de doelpunten veel te makkelijk tegen. Wanneer je dan weet dat je als ploeg moeite met scoren hebt, weet je ook dat het een heel lastig verhaal gaat worden.” Volgens de linker centrumverdediger was juist FC Twente een ploeg waar Eagles van had kunnen winnen. “Zij waren de te kloppen ploeg. Ze waren uitgeschakeld in de beker en het rommelt er binnen de club. Uiteindelijk gebeurde het echter niet.”

Van der Linden weet dat direct handhaven een steeds lastigere klus wordt voor Eagles. “We zijn ons er van bewust dat het heel moeilijk gaat worden. Maar het kan nog steeds.” Met nog vier wedstrijden voor de boeg en een achterstand van vijf punten op nummer vijftien Heracles is het echter de vraag of dat realistisch is. In de wedstrijden tegen Feyenoord, Utrecht, Heerenveen en Heracles zal moeten blijken of Go Ahead Eagles in staat is voor een stunt te zorgen.

Speculaties geïnteresseerde clubs

Van der Linden beschikt bij Eagles over een aflopend contract en de kans is groot dat hij na dit seizoen vertrekt uit Deventer. Onder andere PEC, Vitesse en FC Twente zouden interesse in de verdediger hebben. Van der Linden wil echter nog niet bezig zijn met dat soort zaken. “Ik hoor de geruchten ook. Maar ik wil al mijn energie op dit moment bij Go Ahead Eagles neerleggen. We moeten ons handhaven. Ik heb hier twee prachtige jaren gehad en ik wil niet dat de derde een domper wordt”, aldus Van der Linden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.