van der hart heerlijk we kregen de kuip stil

Mickey van der Hart genoot zondagmiddag intens toen hij met Go Ahead Eagles de Kuip stil wist te krijgen. De Deventenaren zorgden voor een stunt van jewelste door Feyenoord met 0-1 te verslaan in Rotterdam. “Het gaf ons een boost dat het publiek begon te fluiten, ze waren helemaal stil.”

Na zeven nederlagen op rij wist Eagles eindelijk weer eens te winnen. Juist in de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord kreeg de club een grote opsteker uit onverwachte hoek. Volgens de keeper het gevolg van een goede wedstrijd van zijn ploeg. “We hebben slim gespeeld vandaag. Op de juiste momenten sloegen we toe.”

Jules Reimerink deed dat twintig minuten voor tijd door de bal achter Vermeer te schieten. Vervolgens overleefde Eagles een slotoffensief van Feyenoord. Iets wat de ploeg eerder dit seizoen juist vaak niet lukte. “De gelijkmaker hing in de lucht. Dat is logisch want Feyenoord drukt dan echt door richting ons doel. Toch had ik het gevoel dat het vandaag niet mis zou gaan. We stonden zo goed georganiseerd, het klopte gewoon vandaag”, aldus Van der Hart.

Het was voor de doelverdediger niet de eerste keer dat hij in de Kuip speelde. “Ik heb hier één keer eerder gespeeld In de A1 van Ajax, maar toen was die wel helemaal leeg.” Qua geluid kwam het zondagmiddag wellicht overeen met de vorige wedstrijd van de Amsterdammer. “Het was heerlijk, natuurlijk hadden we in de gaten dat we de Kuip stil kregen.Ik hoorde zelfs fluitconcerten, dat gaf ons een boost. Het zijn zaken die zeker meespelen in de beleving van een wedstrijd.”

Om de vraag hoe het voelt om als Ajacied in de Kuip te winnen moest Mickey van der Hart toch wel glimlachen. “Dat is natuurlijk een lekker gevoel, maar het voelt net zo lekker om als Eagle te winnen in de Kuip hoor. Dat maakt geen verschil”, beaamt de doelverdediger. Om er vervolgens toch aan toe te voegen dat er wel degelijk een speciaal tintje aan de wedstrijd zat. “Want ik heb toch een verleden bij Ajax gehad.”

Meer foto's