start coureur mag eerste racerondjes rijden

Karlo Slager, wedstrijdrijder voor START Nieuwleusen, mag zaterdag zijn eerste echte race rijden. Na zich tijdens een trainingen in Spanje “in the picture” te hebben gereden is het nu tijd voor een wedstrijd.

Op het TT-circuit van Drenthe moet hij zich meten met ruim dertig deelnemers, die dit jaar mee gaan strijden in de Open Wegrace Supercup 600. Zaterdagmorgen zijn de kwalificatie trainingen voor de diverse klassen welke zaterdagmiddag hun races afwerken.

De Supercup 600 telt naast Karlo Slager nog een aantal regionale coureurs. Ook de uit Dalfsen afkomstige Manuel en Joël Wienen van Oosterveens olie racing zullen aan de start staan evenals Henry Ciompagner, Eduard Troost en Danny van de Sluis uit Staphorst.

Zaterdagmiddag om kwart over drie gaat voor deze klasse het licht op groen. Eerder op de dag wordt er al gestreden om de Sportcup 600 en de Procup 600. Alle races kennen een vol deelnemersveld, waaruit te concluderen valt dat deze opzet in de smaak valt bij coureurs en teams. Op zondag wordt er ook gereden maar dan met 1000 cc motoren en geen regionale inbreng.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.