sallandse heuvelrug decor voor film peer

‘Peer’ is een korte afstudeerfilm van schrijver en regisseur Jeffrey Tomberg en wordt geproduceerd door Yannick Hilger. Het speelt zich af in en rondom een kapot geschoten bus, in de berm van een open veld in Overijssel.

Een jongen met de naam Peer wordt gescheiden van zijn zusje door de grote evacuatie in Nederland. Hij zal over de grens op haar wachten. Samen met tientallen andere passagiers zit hij in een bus als ze plots worden beschoten. Peer is de enige overlevende en besluit in de bus te blijven wachten tot de volgende bus langskomt, waar zijn zusje in moet zitten. Maar een aantal dagen later is er nog steeds niemand te bekennen terwijl de flesjes water op raken en de pijn in zijn maag van de honger steeds ondraaglijker wordt. Moet hij de bus verlaten en opzoek gaan naar hulp, met de kans dat hij de volgende bus mist en wellicht zijn zusje kwijtraakt? Het antwoord zie je in de film.

Producent Yannick Hilger vertelt: ”Het is een enorme uitdaging om op de Sallandse Heuvelrug een film te maken, er is daar momenteel niks. We worden geholpen door diverse sponsoren, veelal uit de buurt van Niijverdal en Zwolle. Daarnaast werken wij samen met Staatsbosbeheer, de Gemeente Hellendoorn en Theater Young Ones uit Zwolle.”

Meer foto's