Home / archiefcentraal / rohda raalte geen titel wel goede sfeer

rohda raalte geen titel wel goede sfeer

“Natuurlijk vinden we het jammer dat we niet meer meedoen om het kampioenschap. Maar het heeft de sfeer niet aangetast. Ik houd de jongens altijd voor dat je alleen pijn kunt hebben van een nederlaag, als je er niet alles aan gedaan hebt. Maar ze zijn tot het gaatje gegaan”, aldus trainer Drent.

Volgens Drent kan het in voetballend opzicht wel beter. “Afgelopen weekend was het tegen MSC bijna russische roulette. Beide teams kregen zeven dikke kansen. We moeten leren om af en toe iets zakelijker te spelen. Dat deden we tegen Juliana’31. Toen waren we voor rust heer en meester. We hadden minimaal drie keer moeten scoren. Maar dat gebeurt dan niet.”

Het spelen voor spek en bonen is voor Drent geen reden om andere spelers op te stellen in het basisteam. “We hebben als doel om bij de eerste vier eindigen. Daar moeten we nog hard voor werken. Daarnaast wil ik de ploeg zo goed mogelijk voorbereiden op de nacompetitie. Ik ben niet van plan veel te wijzigen.”

“We doen nu twee weken rustig aan. We trainen maar één keer per week. Vervolgens gaan we twee weken, drie keer trainen. De laatste week voor de start van de nacompetitie doen we rustig aan. Zo doe ik met alle ploegen de voorbereiding op de nacompetitie. Dat werkt uitstekend”, vertelt Drent.

De opgave om te winnen van Alcides is echter geen eenvoudige. “Alcides is een goede ploeg. Ze kwamen eerder dit seizoen, voetballend redelijk mee. Wij kwamen toen niet verder dan 0-0. Ondanks dat mensen bij Rohda zeggen dat Alcides een angstgegner is vind ik dat we moeten winnen. Wij hoeven voor niemand bang te zijn”, aldus coach Drent.

Komende zondag gaat Rohda op jacht naar de vierde plek in de competitie. Dan speelt Rohda een uitwedstrijd tegen Alcides. De aftrap in Meppel is 14.00 uur.

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.