resultaten cursus leerbewerking in etalage

Om die geschiedenis onder de aandacht te brengen en het ambacht nieuw leven in te blazen startte stichting IJsselacademie in januari 2015 een cursus leerbewerking in ‘De Maelderieje’ van de Vereniging voor Heemkunde Omheining. Schoenmaker Marinus van der Vegt, neef van de bekende schoenmaker Jan Offenberg, bracht acht cursisten de basisvaardigheden bij van leerbewerking. Kunstenares Meta Leefkens leerde hun hoe je deze traditionele technieken kunt gebruiken om nieuwe, hippe producten te maken.

Jeannette Pekkeriet had geen tijd om zelf deel te nemen aan de cursus, maar wilde graag een hoekje van de etalage van Schoenen van Pekkeriet afstaan om de resultaten van de cursus voor het voetlicht te brengen. Van een eenvoudig portemonneetje in de eerste les tot heuse laarzen in de laatste les. Alles met de hand gemaakt.

De cursus leerbewerking is een van de acht ambachtelijke cursussen die stichting IJsselacademie in 2014/15 organiseert in het kader van het project Ambachtelijk Hip. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, de gemeente Raalte en het fonds voor Cultuurparticipatie.

staging2.ijsselacademie.nl

Meer foto's