reimerink denkt al aan nacompetitie

Go Ahead Eagles verloor zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden en daardoor nemen de zorgen omtrent de gevreesde nacompetitie toe. Waar de concurrentie wel punten pakt, blijft Eagles verliezen. De Deventenaren staan nu op de zeventiende plek en het lijkt onwaarschijnlijk dat Eagles nog boven de ‘streep’ komt te staan. Eagles-aanvaller Jules Reimerink was onbewust al bezig met de play-offs na afloop van Cambuur – Go Ahead Eagles.

Reimerink liet ontvallen dat de resterende competitiewedstrijden moeten worden aangegrepen om het voetballende vermogen van het team uit te bouwen. “We moeten de komende weken weer aan het voetballen komen. De laatste vijf wedstrijden moeten we alles aanscherpen en dan zorgen dat we in de play-offs misschien sterker zijn dan de tegenstander. Er moet simpelweg meer voetbal inkomen bij ons, zodat we dan de baas zijn op het veld.”

Toen de vraag kwam of Reimerink zich al op de play-offs richtte schoot hem te binnen dat er nog een kans bestaat dat Eagles nacompetitie ontloopt. “Ik richt me nog niet op de play-offs, maar mocht het zover komen dan moeten we er dan in ieder geval staan. Wanneer we vijf wedstrijden hebben gespeeld met de nieuwe trainer beschikken we wellicht over meer stootkracht voorin. Volgende week is FC Twente de tegenstander, zij zijn ook niet in goede doen, dus we blijven hopen. Maar de kans op nacompetitie is wel erg groot.”

De stootkracht voorin miste Reimerink, maar hij vond zichzelf in de eerste helft zeker niet de minste. “De eerste helft was ik de meest dreigende speler bij ons. De tweede helft kon ik weinig verrichten..” Volgens Reimerink een gevolg van de aanvoer die hem moet voorzien van balbezit en de verdedigende stellingen die Eagles innam. “Ik kreeg de eerste helft veel ballen, de tweede helft was dat veel minder. Je ziet dat dat bij Cambuur veel meer aanwezig is. Daar komen buitenspelers zo makkelijk aan de bal, zij hoeven bij wijze van spreke niet eens een vooractie te maken. Daarnaast waren we steeds aan het verdedigen, dan heb je weinig energie om voorin een beslissende actie te maken.”

Duidelijkheid

Wel vond Reimerink dat het team goed stond. “Iedereen weet veel beter van elkaar wat we doen. Met de nieuwe trainer trainen we veel meer richting de tegenstander. Bij Foeke Booy deden we dat nauwelijks.” Ondanks de geroemde duidelijkheid van Demmers had Reimerink een discussie met De Sa over wie op de rechterflank mocht spelen. “Hij mocht even op rechts staan, maar dat duurde een half uur. Toen zei ik dat ik weer op rechts ging spelen, omdat het mijn positie is. Hij gaf later ook snel aan dat het wel goed was en verkaste weer naar links.”

Uiteindelijk verloor Eagles vrij kansloos van Cambuur vanwege een laat doelpunt. “Het is een grote klap. Vooral omdat we wederom een doelpunt in de slotfase tegen krijgen. We moesten punten gaan pakken, één punt bij Cambuur is dan een goed resultaat. Daar waren we blij mee geweest. Maar het ging weer mis”, vat Reimerink treffend samen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.